Spanac cu maioneza
Ingrediente:
1kg spanac 300g maioneza 100g smantana 100g branza telemea piper sare
Mod de preparare:
Frunzele de spanac se aleg, se rup coditele si apoi se spala in mai multe apa. Branza telemea se rade. Spanacul curatat se fierbe 20 de minute in 300ml de apa clocotita cu sare, apoi se pune in strecuratoare, unde se lasa pana se raceste. Dupa racire, se rastoarna pe un tocator si se taie in felii de 2 cm. Maioneza se amesteca treptat cu spanacul, sarea, piperul, branza telemea si smantana. Daca branza este sarata, nu se mai sareaza amestecul. Optional, se pot adauga 5 catei de usturoi tocat marunt. Se serveste rece.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Budinca de spanac
Se spala bine frunzele de spanac in apa rece. Se pun la fiert, timp de 10 minute, cu sare. Apoi, se taie in fasii ... (mai mult)
Citeste -
Salata de spanac
Se spala bine frunzele de spanac, se taie sunca in fasii si se prajeste putin intr-o tigaie, la foc mic! Nu este nevoie ... (mai mult)
Citeste -
Conopida cu maioneza
Se spala si se rup buchetele din conopida. Acestea se pun la fiert timp de 5-7 minute in apa cu sare. Apoi, se piseaza ... (mai mult)
Citeste -
Mancare de spanac
Spanacul se spala bine si se lasa la scurs, apoi il oparim. Tocam ceapa, morcovii ii dam pe razatoare si le calim ... (mai mult)
Citeste -
Salata ruseasca
Se pun la fiert morcovii spalati si curatati. Separat, se pun si ouale la fiert timp de 10-15 minute. Apoi, se lasa la ... (mai mult)
Citeste -
Foietaj cu spanac
Spanacul se spala si se opareste in apa fierbinte, apoi se toaca marunt. Intr-un bol se dau pe razatoare parmezanul si ... (mai mult)
Citeste







