Saratele pufoase
Ingrediente:
500 g faina 100 ml lapte 200 g unt 50 g cascaval ras 5 g drojdie uscata 2 oua mac sare
Mod de preparare:
Faina se cerne intr-un bol, peste ea se adauga drojdie, sare, untul, laptele, cascavalul ras si un ou. Toate acestea se amesteca bine, apoi se framanta pana cand se formeaza aluatul pentru saratele, care va sta la dospit timp de aproximativ o ora. Din el se intinde o foaie mai groasa si se vor taia saratelele in fasii de marimi egale sau se vor decupa cu ajutorul unor forme de fursecuri. Intr-o tava tapetata cu unt sau hartie de copt se aseaza saratelele, se ung cu ou batut si se presara macul. Tava se da la rumenit, in cuptorul incins, timp de 20 de minute. Cand s-au rumenit, se scot din tava si se lasa la racit.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Saratele cu cascaval
Pentru aluatul de saratele, amestecam faina impreuna cu untul si cascavalul ras. Adaugam si sare si framantam bine. Cand... (mai mult)
Citeste -
Saratele cu untura
Se amesteca faina cernuta, impreuna cu untul, untura, o lingura de sare si 2 oua, se adauga laptele, drojdia si smantana... (mai mult)
Citeste -
Clatite pufoase
Intr-un castron, se amesteca faina, zaharul si praful de copt. Apoi, se bat albusurile. Separat, se bat galbenusurile si... (mai mult)
Citeste -
Gogosi pufoase
Se amesteca toate ingredientele bine, dupa care se toarna lapte cald si se formeaza aluatul. Se adauga ouale batute si ... (mai mult)
Citeste -
Saratele cu telemea
Telemeaua se da pe razatoare, iar peste ea se adauga oul, untul topit si racit si la final, faina. Din toate acestea se ... (mai mult)
Citeste -
Gofre pufoase
Intr-un bol, se pun impreuna toate ingredientele si se amesteca bine, cu ajutorul unui mixer sau al unui tel. Cand ... (mai mult)
Citeste







