Gogosi pufoase
Ingrediente:
500g de faina 225ml lapte cald 3 oua drojdie 40g de zahar pudra 1 varf de cutit de sare zeama de la o lamaie 40g unt moale taiat in cuburi ulei
Mod de preparare:
Se amesteca toate ingredientele bine, dupa care se toarna lapte cald si se formeaza aluatul. Se adauga ouale batute si se amesteca cu aluatul bine pentru a avea o pasta moale. La final adaugam unutul taiat cubulete. Framantati pe o suprafata de lucru presarata cu faina cel putin 5 minute si chiar mai mult in cazul in care aluatul este prea lipicios. Acoperiti aluatul cu o carpa curata si se lasa sa creasca la loc cald timp de 2 ore. Aluatul crescut se intinde pe o suprafata presarata cu faina cu un facatelt pana se obtine o grosime de aproximativ 0,5 cm. Cu un pahar (sau capac mare) se decupeaza de pe coca intinsa cercuri de diamtru de 7 cm. Acestea se mai lasa sa creasca 15 minute. Se incalzeste o tigaie jumatate umplut cu ulei. O gogoasa se tine in ulei pe ambele parti 2-3 minute. Gogosile pufoase se dau la sfarsit cu zahar pudra.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Gogosi berlineze
Pentru aluatul de gogosi vom amesteca toate ingredientele, iar la final adaugam laptele caldut si ouale ce au fost ... (mai mult)
Citeste -
Clatite pufoase
Intr-un castron, se amesteca faina, zaharul si praful de copt. Apoi, se bat albusurile. Separat, se bat galbenusurile si... (mai mult)
Citeste -
Gogosi cu ciocolata
Pentru gogosi, incalzim mai intai laptele cu zahar si zaharul vanilat. Intr-un bol amestecam faina impreuna cu drojdia, ... (mai mult)
Citeste -
Sos de ciocolata
Se amesteca toate ingredientele. Ciocolata se adauga dupa ce a fost inmuiata in prealabil pe aburi. Compozitia se fierbe... (mai mult)
Citeste -
Gofre pufoase
Intr-un bol, se pun impreuna toate ingredientele si se amesteca bine, cu ajutorul unui mixer sau al unui tel. Cand ... (mai mult)
Citeste -
Gogosi din dovlecei
Dovleceii se spala si se dau pe razatoare, apoi se storc bine se sucul lasat si se pun intr-un vas. Peste ei se adauga ... (mai mult)
Citeste