Gogosi berlineze

Foto - Gogosi berlineze
Complexitate: usor Timp de preparare: 100 minute
5.00 5 1 vot / pareri

Ingrediente:

1 kg faina 400 ml lapte 100 g zahar 4 galbenusuri 50 g drojdie proaspata 50 g unt esenta ve vanilie sare

Mod de preparare:

Pentru aluatul de gogosi vom amesteca toate ingredientele, iar la final adaugam laptele caldut si ouale ce au fost batute cu un tel, pana au devenit spumoase. Framantam bine aluatul si il lasam sa stea la dospit cam o ora, pana volumul acestuia se dubleaza. Cand a crescut, luam din aluat cate putin astfel incat sa formam gogosi mici, mulandu-le cu ajutorul mainilor. In timp ce formam gogosile, le asezam pe rand pe o hartie de copt. Cand am terminat de format toate gogosile, le acoperim si le mai lasam la crescut inca o jumatate de ora. Dupa ce au crescut suficient, pregatim o tigaie mai adanca in care incingem uleiul. Punem pe rand gogosile si le rumenim uniform. Cand le scoatem, le asezam pe o hartie absorbanta, pentru a indeparta excesul de ulei, apoi se aseaza pe un platou, se pudreaza cu zahar vanilat si sunt gata. Se pot servi si cu sirop de ciocolata sau fructe, deasupra.

Parerile utilizatorilor

Retete asemanatoare

  • Gogosi cu ciocolata

    Gogosi cu ciocolata

    Pentru gogosi, incalzim mai intai laptele cu zahar si zaharul vanilat. Intr-un bol amestecam faina impreuna cu drojdia, ... (mai mult)

    Citeste
  • Sos de ciocolata

    Sos de ciocolata

    Se amesteca toate ingredientele. Ciocolata se adauga dupa ce a fost inmuiata in prealabil pe aburi. Compozitia se fierbe... (mai mult)

    Citeste
  • Gogosi din dovlecei

    Gogosi din dovlecei

    Dovleceii se spala si se dau pe razatoare, apoi se storc bine se sucul lasat si se pun intr-un vas. Peste ei se adauga ... (mai mult)

    Citeste
  • Gogosi cu iaurt

    Gogosi cu iaurt

    Faina, se pune intr-un vas mai mare, peste ea se adauga zaharul, iaurtul, cele 3 oua, o lingurita de ulei si praful de ... (mai mult)

    Citeste
  • Gogosi vieneze

    Gogosi vieneze

    Intr-un bol se pun 3 oua si se mixeaza impreuna cu un praf de sare, zaharul, coaja de lamaie si faina, pana ce rezulta ... (mai mult)

    Citeste
  • Gogosi cu cartofi

    Gogosi cu cartofi

    Se desface dorjdia in putin lapte indulcit si se amesteca cu 2 lingurite de faina. Se lasa sa creasca. Se amesteca apoi ... (mai mult)

    Citeste

Oops! Momentan smecheria nu functioneaza :))