Gogosi cu ciocolata
Ingrediente:
400 ml lapte 300 g ciocolata 1 kg faina 2 pliculete de drojdie 3 oua 150 g zahar zahar vanilinat coaja de lamaie ulei pentru copt sare
Mod de preparare:
Pentru gogosi, incalzim mai intai laptele cu zahar si zaharul vanilat. Intr-un bol amestecam faina impreuna cu drojdia, cele 3 oua, coaja de lamaie, iar cand s-a incalzit, punem laptele peste toate. Realizam un aluat, framantand bine totul. Apoi lasam sa stea la dospit cam 40 de minute. Cand a crescut, aluatul il vom imparti in doua foi. Pe prima foaie trasam un cerc cu ajutorul unul pahar, iar in fiecare cerc punem cate o lingurita de ciocolata. Deasupra foii cu ciocolata punem cea de a doua foaie si decupam gogosile. Cand am terminat de decupat si umplut toate gogosile, incingem ulei intr-o tigaie mai adanca si le rumenim pe ambele parti. Gogosile, gata prajite, le pudram cu zahar vanilat si le putem servi calde sau reci, dupa plac.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Sos de ciocolata
Se amesteca toate ingredientele. Ciocolata se adauga dupa ce a fost inmuiata in prealabil pe aburi. Compozitia se fierbe... (mai mult)
Citeste -
Gogosi berlineze
Pentru aluatul de gogosi vom amesteca toate ingredientele, iar la final adaugam laptele caldut si ouale ce au fost ... (mai mult)
Citeste -
Sos de ciocolata alba
Ciocolata se rupe bucati. Intr-un vas se pun ciocolata, laptele si frisca la foc mic, amestecand din cand in cand pana ... (mai mult)
Citeste -
Capsuni glazurate cu ciocolata
Ciocolata se rupe in bucati si se pune la bain marie pentru a se topi usor. Peste ciocolata adaugam untul si amestecam ... (mai mult)
Citeste -
Ciocolata de casa
Se toarna laptele intr-o cratita si se lasa la incalzit. Apoi, se pun bucati de ciocolata si se amesteca bine. Dupa ce ... (mai mult)
Citeste -
Glazura de ciocolata
Se sfaramana ciocolata si se pune intr-o cratita impreuna cu apa. La foc mic, amestecati pana cand ciocolata este ... (mai mult)
Citeste







