Gogosi vieneze
Ingrediente:
400 g faina 250 g zahar 250 g unt 100 g fistic 50 g miez de nuca tocat 6 oua coaja de lamaie sare
Mod de preparare:
Intr-un bol se pun 3 oua si se mixeaza impreuna cu un praf de sare, zaharul, coaja de lamaie si faina, pana ce rezulta un aluat moale, ce poate fi mulat usor. Celorlalte 3 oua li se separa galbenusurile de albusuri si se vor folosi doar albusurile ce vor fi batute spuma, iar cand se intaresc, se adauga miezul de nuca si fisticul. Astfel, se vor forma gogosile, rezultand mici colacei ce se vor scufunda in compozitia de albus si fistic si se vor aseza pe o tava de cuptor. Odata formate toate gogosile, se da tava la cuptorul incins timp de 25-30 de minute, iar cand devin rumene deasupra, se scot din cuptor, se aseaza intr-un cos si se pudreaza cu zahar. Se servesc calde.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Gogosi berlineze
Pentru aluatul de gogosi vom amesteca toate ingredientele, iar la final adaugam laptele caldut si ouale ce au fost ... (mai mult)
Citeste -
Gogosi cu ciocolata
Pentru gogosi, incalzim mai intai laptele cu zahar si zaharul vanilat. Intr-un bol amestecam faina impreuna cu drojdia, ... (mai mult)
Citeste -
Sos de ciocolata
Se amesteca toate ingredientele. Ciocolata se adauga dupa ce a fost inmuiata in prealabil pe aburi. Compozitia se fierbe... (mai mult)
Citeste -
Gogosi din dovlecei
Dovleceii se spala si se dau pe razatoare, apoi se storc bine se sucul lasat si se pun intr-un vas. Peste ei se adauga ... (mai mult)
Citeste -
Gogosi cu iaurt
Faina, se pune intr-un vas mai mare, peste ea se adauga zaharul, iaurtul, cele 3 oua, o lingurita de ulei si praful de ... (mai mult)
Citeste -
Gogosi cu cartofi
Se desface dorjdia in putin lapte indulcit si se amesteca cu 2 lingurite de faina. Se lasa sa creasca. Se amesteca apoi ... (mai mult)
Citeste







