Aluaturi
Chifle cu mac
Publicata vineri, 11 octombrie 2013, 09:03Se ia drojdia si se dilueaza in laptele rece, se amesteca si se lasa la temperatura camerei, timp de 10 minute. Se sparg ouale, se separa albusurile de galbenusuri, acestea se bat separat cu o ... (mai mult)
CitestePaine cu cartofi
Publicata joi, 15 august 2013, 09:45Se curata cartofii, se taie si se pun la fiert. Apoi, se paseaza bine, se adauga peste ei 100 ml apa calduta, smantana si se paseaza in continuare. Separat, se amesteca faina cu sarea si drojdia. Se ... (mai mult)
CitesteFocaccia
Publicata marti, 13 august 2013, 10:11Intr-un castron, se pune zaharul, drojdia, 3 linguri de faina si 4 linguri de apa calduta. Se amesteca si se lasa la crescut timp de 15 minute. Apoi, se adauga toata faina si restul de apa. Se ... (mai mult)
CitestePaine impletita
Publicata marti, 6 august 2013, 09:02Intr-un castron, se pune drojdia impreuna cu 200 g de apa calda sa se dizolve, apoi se amesteca cu 5 linguri de faina si se lasa sa creasca 15 minute. Separat, se cerne faina si se amesteca cu sarea, ... (mai mult)
CitesteBiscuiti cu ovaz
Publicata duminica, 4 august 2013, 09:29Intr-un castron, se pune untul putin moale si se bate cu mixerul. Se pune oul impreuna cu laptele si se mixeaza bine. Intr-un alt castron, se pune fiana impreuna cu praful de copt, se adauga fulgii de... (mai mult)
CitesteBiscuiti de casa
Publicata duminica, 4 august 2013, 08:59Intr-un bol, se pune untul impreuna cu zaharul si se amesteca bine pana se omogenizeaza. Apoi, se adauga ou, o lingurita de esenta de vanilie si se amesteca bine. Se adauga, treptat, faina. Se ... (mai mult)
CitesteSaratele cu branza
Publicata luni, 29 iulie 2013, 09:34Intr-un castron, se pune untul impreuna cu branza rasa, ouale si un pahar de faina. Se framanta bine si se mai adauga faina daca este nevoie. Apoi, se introduce la frigider timp de o ora. Dupa, se ... (mai mult)
CitesteCovrigei cu cascaval
Publicata miercuri, 24 iulie 2013, 08:30Intr-un castron, se pune smantana impreuna cu galbenusurile, 150 grame cascaval ras, margarina, putina sare, bicarbonat de sodiu, faina si se amesteca bine cu mixerul. Aluatul obtinut se lasa intr-un ... (mai mult)
CitesteCovrigei cu branza
Publicata miercuri, 24 iulie 2013, 08:21Intr-un bol, se pune faina impreuna cu praful de copt, 1 lingurita de zahar si una de sare. Apoi, se taie margarina cubulete si se pun in bol impreuna cu laptele. Dupa ce se amesteca bine, se adauga ... (mai mult)
CitestePaine de casa
Publicata duminica, 14 iulie 2013, 09:21Intr-un castron, se pune apa putin incalzita, drojdia, 5 linguri de faina si 1 lingurita de zahar. Se amesteca bine cu telul, fara sa se formeze cocoloase. Apoi, se lasa deoparte timp de 15 minute la ... (mai mult)
CitesteBlat pizza
Publicata duminica, 14 iulie 2013, 09:01Intr-o cratita, se pune drojdia, sarea, 2 linguri de faina si 200 ml de apa calduta. Se lasa la dospit timp de 15 minute. Apoi, se adauga uleiul, restul de apa si faina si se framanta bine aluatul, ... (mai mult)
CitesteMucenici
Publicata luni, 4 martie 2013, 11:45Mucenicii se servesc pe 9 martie, dar ei se pregatesc din seara de 8 martie. Se prepara un aluat din faina si se fac snurulete lungi si subtiri de coca. Din aceste snurulete se modeleaza si se da ... (mai mult)
CitesteAluat de tarta
Publicata sambata, 26 ianuarie 2013, 12:51Se pune faina pe planseta, iar deasupra grasimea care a stat la frigider, se taie bucatele cu cutitul fara sa se atinga cu mana, apoi se apasa cu furculita ca sa se incorporeze bine, pana cand ... (mai mult)
CitesteAluat frantuzesc
Publicata luni, 3 decembrie 2012, 18:00Se face un aluat din jumatate din cantitatea de faina si untul taiat in bucatele. Se framanta repede cu o lingura de lemn si se intinde o foaie de forma patrata, groasa de 2 cm. Se aseaza pe o ... (mai mult)
CitesteRondele din aluat fraged cu ficat sau branza
Publicata miercuri, 21 noiembrie 2012, 13:07Intr-un castron se freaca untul pana se inmoaie, se aduaga ouale intregi pe rand, amestecand dupa fiecare, pana cand se incorporeaza, apoi se adauga sarea, romul si, la urma, faina; se amesteca toate,... (mai mult)
Citeste