Aluaturi

Chifle cu mac

Chifle cu mac

Publicata vineri, 11 octombrie 2013, 09:03
Timp de gatire: 90 minute Complexitate: Usor

Se ia drojdia si se dilueaza in laptele rece, se amesteca si se lasa la temperatura camerei, timp de 10 minute. Se sparg ouale, se separa albusurile de galbenusuri, acestea se bat separat cu o ... (mai mult)

Citeste
Paine cu cartofi

Paine cu cartofi

Publicata joi, 15 august 2013, 09:45
Timp de gatire: 75 minute Complexitate: Usor

Se curata cartofii, se taie si se pun la fiert. Apoi, se paseaza bine, se adauga peste ei 100 ml apa calduta, smantana si se paseaza in continuare. Separat, se amesteca faina cu sarea si drojdia. Se ... (mai mult)

Citeste
Focaccia

Focaccia

Publicata marti, 13 august 2013, 10:11
Timp de gatire: 45 minute Complexitate: Usor

Intr-un castron, se pune zaharul, drojdia, 3 linguri de faina si 4 linguri de apa calduta. Se amesteca si se lasa la crescut timp de 15 minute. Apoi, se adauga toata faina si restul de apa. Se ... (mai mult)

Citeste
Paine impletita

Paine impletita

Publicata marti, 6 august 2013, 09:02
Timp de gatire: 60 minute Complexitate: Usor

Intr-un castron, se pune drojdia impreuna cu 200 g de apa calda sa se dizolve, apoi se amesteca cu 5 linguri de faina si se lasa sa creasca 15 minute. Separat, se cerne faina si se amesteca cu sarea, ... (mai mult)

Citeste
Biscuiti cu ovaz

Biscuiti cu ovaz

Publicata duminica, 4 august 2013, 09:29
Timp de gatire: 30 minute Complexitate: Usor

Intr-un castron, se pune untul putin moale si se bate cu mixerul. Se pune oul impreuna cu laptele si se mixeaza bine. Intr-un alt castron, se pune fiana impreuna cu praful de copt, se adauga fulgii de... (mai mult)

Citeste
Biscuiti de casa

Biscuiti de casa

Publicata duminica, 4 august 2013, 08:59
Timp de gatire: 30 minute Complexitate: Usor

Intr-un bol, se pune untul impreuna cu zaharul si se amesteca bine pana se omogenizeaza. Apoi, se adauga ou, o lingurita de esenta de vanilie si se amesteca bine. Se adauga, treptat, faina. Se ... (mai mult)

Citeste
Saratele cu branza

Saratele cu branza

Publicata luni, 29 iulie 2013, 09:34
Timp de gatire: 30 minute Complexitate: Usor

Intr-un castron, se pune untul impreuna cu branza rasa, ouale si un pahar de faina. Se framanta bine si se mai adauga faina daca este nevoie. Apoi, se introduce la frigider timp de o ora. Dupa, se ... (mai mult)

Citeste
Covrigei cu cascaval

Covrigei cu cascaval

Publicata miercuri, 24 iulie 2013, 08:30
Timp de gatire: 40 minute Complexitate: Usor

Intr-un castron, se pune smantana impreuna cu galbenusurile, 150 grame cascaval ras, margarina, putina sare, bicarbonat de sodiu, faina si se amesteca bine cu mixerul. Aluatul obtinut se lasa intr-un ... (mai mult)

Citeste
Covrigei cu branza

Covrigei cu branza

Publicata miercuri, 24 iulie 2013, 08:21
Timp de gatire: 40 minute Complexitate: Usor

Intr-un bol, se pune faina impreuna cu praful de copt, 1 lingurita de zahar si una de sare. Apoi, se taie margarina cubulete si se pun in bol impreuna cu laptele. Dupa ce se amesteca bine, se adauga ... (mai mult)

Citeste
Paine de casa

Paine de casa

Publicata duminica, 14 iulie 2013, 09:21
Timp de gatire: 120 minute Complexitate: Usor

Intr-un castron, se pune apa putin incalzita, drojdia, 5 linguri de faina si 1 lingurita de zahar. Se amesteca bine cu telul, fara sa se formeze cocoloase. Apoi, se lasa deoparte timp de 15 minute la ... (mai mult)

Citeste
Blat pizza

Blat pizza

Publicata duminica, 14 iulie 2013, 09:01
Timp de gatire: 20 minute Complexitate: Usor

Intr-o cratita, se pune drojdia, sarea, 2 linguri de faina si 200 ml de apa calduta. Se lasa la dospit timp de 15 minute. Apoi, se adauga uleiul, restul de apa si faina si se framanta bine aluatul, ... (mai mult)

Citeste
Mucenici

Mucenici

Publicata luni, 4 martie 2013, 11:45
Timp de gatire: 60 minute Complexitate: Usor

Mucenicii se servesc pe 9 martie, dar ei se pregatesc din seara de 8 martie. Se prepara un aluat din faina si se fac snurulete lungi si subtiri de coca. Din aceste snurulete se modeleaza si se da ... (mai mult)

Citeste
Aluat de tarta

Aluat de tarta

Publicata sambata, 26 ianuarie 2013, 12:51
Timp de gatire: 20 minute Complexitate: Usor

Se pune faina pe planseta, iar deasupra grasimea care a stat la frigider, se taie bucatele cu cutitul fara sa se atinga cu mana, apoi se apasa cu furculita ca sa se incorporeze bine, pana cand ... (mai mult)

Citeste
Aluat frantuzesc

Aluat frantuzesc

Publicata luni, 3 decembrie 2012, 18:00
Timp de gatire: 90 minute Complexitate: Mediu

Se face un aluat din jumatate din cantitatea de faina si untul taiat in bucatele. Se framanta repede cu o lingura de lemn si se intinde o foaie de forma patrata, groasa de 2 cm. Se aseaza pe o ... (mai mult)

Citeste
Rondele din aluat fraged cu ficat sau branza

Rondele din aluat fraged cu ficat sau branza

Publicata miercuri, 21 noiembrie 2012, 13:07
Timp de gatire: 50 minute Complexitate: Usor

Intr-un castron se freaca untul pana se inmoaie, se aduaga ouale intregi pe rand, amestecand dupa fiecare, pana cand se incorporeaza, apoi se adauga sarea, romul si, la urma, faina; se amesteca toate,... (mai mult)

Citeste

Oops! Momentan smecheria nu functioneaza :))