Paine de casa pufoasa
Ingrediente:
500 g faina 250 ml lapte 1 ou 60 g unt 5 g drojdie uscata susan mac zahar sare
Mod de preparare:
Se pun faina si celelalte ingrediente intr-un vas mai mare, se toarna laptele caldut si untul topit si se framanta aluatul pentru paine. Odata framantat, aluatul va sta la dospit timp de 40 de minute, apoi se se aseaza intr-o tava de cozonac si se da la cuptorul incins pentru 45 de minute. Cand s-a rumenit deasupra, iar in interior a trecut de testul scobitorii, se scoate painea din cuptor si se unge cu putina apa. Se serveste calda.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Omleta pufoasa
Broccoli se spala bine si se taie in bucati mici, iar branza si sunca se taie in cubulete. Intr-un bol se bat bine ouale... (mai mult)
Citeste -
Paine cu ou
Intr-un bol se pune laptele, iar in altul se adauga ouale batute. Se ia cate o felie de paine si se trece succesiv prin ... (mai mult)
Citeste -
Bruschete cu somon
Se prajesc feliile de paine in usturoi tocat sau pisat! Se curata rucola, se taie o portocala, branza si se pun pe ... (mai mult)
Citeste -
Taitei de casa
Faina se aseaza pe o planseta. In mijloc se adauga oua, sare si circa 125ml de apa, se amesteca pentru omogenizare si se... (mai mult)
Citeste -
Budinca de paine
Franzela se feliaza si se aseaza intr-o tava unsa cu unt. Fiecare felie de paine se va inmuia in amestecul din oua ... (mai mult)
Citeste -
Bruschete cu rosii
Se taie rosiile in cate 4 bucati si se amesteca cu putin busuioc. Apoi, se adauga peste ulei, otet, sare si se lasa 15 ... (mai mult)
Citeste







