Taitei de casa
Ingrediente:
750g faina 7 oua sare
Mod de preparare:
Faina se aseaza pe o planseta. In mijloc se adauga oua, sare si circa 125ml de apa, se amesteca pentru omogenizare si se obtine un aluat de consistenta tare. Se portioneaza in bucati egale, circa 4-6 bucati la o portie si se lasa la rece timp de 10 minute; se ruleaza si se taie in functie de preparatul la care se folosesc. Taiteii obtinuti se scutura de faina si se pastreaza la loc uscat. Taiteii de casa se folosesc la diferite preparate culinare.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Supa de taitei
Cartofii se taie cuburi, morcovii rondele, iar ceapa se toaca marunt si se opareste. Patrunjelul verde se toaca marunt. ... (mai mult)
Citeste -
Taitei cu varza
Se pun taiteii la fiert in apa cu sare timp de 7-10 minute. Apoi, se pune varza, taiata marunt, la calit intr-o cratita ... (mai mult)
Citeste -
Supa de pui cu taitei
Pieptul de pui se spala si se pune la fiert intr-o oala cu apa rece. Dupa 10 minute, se adauga legumele spalate si ... (mai mult)
Citeste -
Taitei cu lapte
Intr-o oala se pune laptele la fiert, impreuna cu zaharul. Cand zaharul s-a topit, punem si taiteii lasand la fiert in ... (mai mult)
Citeste -
Supa de rosii cu taitei
Se spala ceapa si se taie marunt. Apoi, intr-o cratita, se pune la calit ceapa cu putin ulei. Se adauga si rosiile ... (mai mult)
Citeste -
Supa de gaina cu taitei
Carnea se curata si se spala. Morcovii, telina, radacina de patrunjel, pastarnacul si ceapa se spala si se cresteaza. ... (mai mult)
Citeste