Taitei de casa

Foto - Taitei de casa
Complexitate: usor Timp de preparare: 20 minute
5.00 5 1 vot / pareri

Ingrediente:

750g faina 7 oua sare

Mod de preparare:

Faina se aseaza pe o planseta. In mijloc se adauga oua, sare si circa 125ml de apa, se amesteca pentru omogenizare si se obtine un aluat de consistenta tare. Se portioneaza in bucati egale, circa 4-6 bucati la o portie si se lasa la rece timp de 10 minute; se ruleaza si se taie in functie de preparatul la care se folosesc. Taiteii obtinuti se scutura de faina si se pastreaza la loc uscat. Taiteii de casa se folosesc la diferite preparate culinare.

Parerile utilizatorilor

Retete asemanatoare

  • Supa de taitei

    Supa de taitei

    Cartofii se taie cuburi, morcovii rondele, iar ceapa se toaca marunt si se opareste. Patrunjelul verde se toaca marunt. ... (mai mult)

    Citeste
  • Taitei cu varza

    Taitei cu varza

    Se pun taiteii la fiert in apa cu sare timp de 7-10 minute. Apoi, se pune varza, taiata marunt, la calit intr-o cratita ... (mai mult)

    Citeste
  • Supa de pui cu taitei

    Supa de pui cu taitei

    Pieptul de pui se spala si se pune la fiert intr-o oala cu apa rece. Dupa 10 minute, se adauga legumele spalate si ... (mai mult)

    Citeste
  • Taitei cu lapte

    Taitei cu lapte

    Intr-o oala se pune laptele la fiert, impreuna cu zaharul. Cand zaharul s-a topit, punem si taiteii lasand la fiert in ... (mai mult)

    Citeste
  • Supa de rosii cu taitei

    Supa de rosii cu taitei

    Se spala ceapa si se taie marunt. Apoi, intr-o cratita, se pune la calit ceapa cu putin ulei. Se adauga si rosiile ... (mai mult)

    Citeste
  • Supa de gaina cu taitei

    Supa de gaina cu taitei

    Carnea se curata si se spala. Morcovii, telina, radacina de patrunjel, pastarnacul si ceapa se spala si se cresteaza. ... (mai mult)

    Citeste

Oops! Momentan smecheria nu functioneaza :))