Aluaturi

Paine cu tarate

Paine cu tarate

Publicata miercuri, 4 decembrie 2013, 11:01
Timp de gatire: 120 minute Complexitate: Usor

Intr-un vas mai mare vom pune pe rand tipurile de faina, semintele si taratele. Amestecam, punem drojdia uscata si sarea, apoi turnam apa calda. Incorporam totul, pana ce obtinem un amestec omogen, ... (mai mult)

Citeste
Paine de secara

Paine de secara

Publicata miercuri, 4 decembrie 2013, 10:57
Timp de gatire: 120 minute Complexitate: Usor

Drojdia se pregateste dizolvand-o in apa calda cu cel putin doua ore inainte. Aluatul pentru paine se prepara punand intr-un vas mai mare faina alba, faina de secara si fulgii de ovaz. Amestecam, iar ... (mai mult)

Citeste
Saratele cu cascaval

Saratele cu cascaval

Publicata vineri, 29 noiembrie 2013, 11:10
Timp de gatire: 30 minute Complexitate: Usor

Pentru aluatul de saratele, amestecam faina impreuna cu untul si cascavalul ras. Adaugam si sare si framantam bine. Cand s-a omogenizat totul, iar aluatul a devenit consistent, il lasam o jumatate de ... (mai mult)

Citeste
Saratele fragede

Saratele fragede

Publicata vineri, 29 noiembrie 2013, 11:05
Timp de gatire: 30 minute Complexitate: Usor

Intr-un bol vom amesteca untul, untura, si doua galbenusuri batute spuma. Peste ele vom adauga si doua linguri de smantana, laptele, drojdia dizolvata si sare. Toate acestea se amesteca bine, la final... (mai mult)

Citeste
Saratele cu chimen

Saratele cu chimen

Publicata vineri, 29 noiembrie 2013, 11:00
Timp de gatire: 30 minute Complexitate: Usor

Se curata cartofii de coaja, se fierb, apoi se paseaza. Piureul de cartofi se mixeaza cu untul, apoi se adauga faina si o lingura de sare. Aluatul se framanta bine si se lasa apoi sa stea la rece, o ... (mai mult)

Citeste
Biscuiti de post

Biscuiti de post

Publicata miercuri, 27 noiembrie 2013, 12:00
Timp de gatire: 30 minute Complexitate: Usor

Biscuitii se prepara amestecand toate ingredientele impreuna cu faina. Framantam bine, pana cand obtinem un aluat mai tare, apoi il intindem intr-o foaie de grosimea unui deget. Se decupeaza din foaia... (mai mult)

Citeste
Blat de tort

Blat de tort

Publicata marti, 26 noiembrie 2013, 11:25
Timp de gatire: 30 minute Complexitate: Usor

Celor sase oua li se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le frecam cu zahar, punem apa si uleiul si mai amestecam pana cand se omogenizeaza. Albusurile, se bat la randul lor, cu un praf de... (mai mult)

Citeste
Lipii de casa

Lipii de casa

Publicata vineri, 22 noiembrie 2013, 13:00
Timp de gatire: 40 minute Complexitate: Usor

Toate ingredientele se amesteca intr-un vas incapator, se framanta bine, pana cand se obtine un aluat spacific painii. Se acopera aluatul cu un servet si se lasa la dospit. Dupa o ora in care a ... (mai mult)

Citeste
Covrigi cu mac

Covrigi cu mac

Publicata duminica, 10 noiembrie 2013, 11:00
Timp de gatire: 80 minute Complexitate: Usor

Din ingredientele de mai sus, vom framanta un aluat, pe care il vom lasa sa stea la dospit pentru aproximativ o ora. Cand a crescut suficient, luam aluatul din bolul in care a stat si il impartim in ... (mai mult)

Citeste
Foietaj cu mere

Foietaj cu mere

Publicata sambata, 9 noiembrie 2013, 10:15
Timp de gatire: 60 minute Complexitate: Usor

Merele se curata de coaja si se dau pe razatoare, apoi se scurg bine de sucul lasat. Punem apoi o tigaie pe foc, in care topim untul peste care adaugam si merele rase, scortiosara, dar si zaharul. ... (mai mult)

Citeste
Foietaj cu ciuperci

Foietaj cu ciuperci

Publicata sambata, 9 noiembrie 2013, 10:10
Timp de gatire: 35 minute Complexitate: Usor

Ciupercile se toaca in cubulete si se pun la calit, se condimenteaza si se lasa la foc mic, pana cand scade zeama lasata de ciuperci. Aluatul se intinde pe masa de lucru si se imparte in patrate ... (mai mult)

Citeste
Saleuri cu branza

Saleuri cu branza

Publicata joi, 7 noiembrie 2013, 08:24
Timp de gatire: 35 minute Complexitate: Usor

Cernem faina intr-un bol, apoi untul il taiem in cubulete si il punem peste faina. Framantam untul cu faina, pana sa incorporeaza. Urmeaza sa adaugam branza dulce sau sarata, dupa gust, pe care o dam ... (mai mult)

Citeste
Saleuri cu cascaval

Saleuri cu cascaval

Publicata luni, 4 noiembrie 2013, 10:05
Timp de gatire: 35 minute Complexitate: Usor

Pentru saleuri, vom amesteca faina cu restul ingredientelor, framantam bine, pana obtiem un aluat moale. Il tinem la rece cel putin 3 ore. Dupa ce a stat la rece si apoi si-a capatat temperatura ... (mai mult)

Citeste
Turte pe plita

Turte pe plita

Publicata marti, 15 octombrie 2013, 10:18
Timp de gatire: 90 minute Complexitate: Usor

Drojdia se amesteca impreuna ca apa calda, apoi se adauga peste faina. Se framanta bine, pana cand se obtine un aluat ca de paine. Aluatul se pune intr-un bol si se lasa la dospit timp de o ora. Cand ... (mai mult)

Citeste
Ciabatta

Ciabatta

Publicata marti, 15 octombrie 2013, 10:01
Timp de gatire: 45 minute Complexitate: Complex

Mai intai se pregateste maiaua, care se realizeaza prin amestecarea fainii si a drojdiei, peste care se toarna apa si se amesteca pana cand se obtine un aluat moale. Acest aluat se lasa la stat pana a... (mai mult)

Citeste

Oops! Momentan smecheria nu functioneaza :))