Prajitura cu mere si gris
Ingrediente:
7 mere 150 g faina 150 g cana gris 150 g cana zahar 75 g margarina 1 praf de copt 100 g zahar vanilat 200 g nuci macinate scortisoara
Mod de preparare:
Merele se curata de coaja si se dau pe razatoare. Intr-un bol amestecam grisul impreuna cu faina, praful de copt si zaharul. Merele se amesteca impreuna cu 25 de grame de margarina, la fel adaugam 25 de grame de margarina si peste amestecul de faina si gris. Compozitia de gris si faina se imparte in 3 parti egale, iar merle se impart in doua; apoi, intr-o tava vom intinde 25 de grame de margarina, tapetand-o pe toata suprafata. Apoi punem prima cantitate de amestec de faina si gris si jumatate din merele rase, peste ele inca un strat de gris si faina, urmeaza al doilea strat de mere, iar la final, cel de-al treilea strat de gris si faina. Peste placinta, mai adaugam si margarina ramasa si presaram si nucile macinate. Tava se da la cuptor pentru 40 de minute, se lasa apoi sa se raceasca si se portioneaza.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Prajitura cu gris
Se curata merele, apoi se dau prin razatoare, se adauga 1/4 cana de zahar cu scortisoara si se lasa intr-un castron ... (mai mult)
Citeste -
Placinta cu mere si gutui
Margarina, se aseaza intr-un bol, adaugam zaharul si frecam bine, pana ce zaharul incepe sa se dizolve, apoi adaugam si ... (mai mult)
Citeste -
Prajitura cu crema de gris
Prajitura este foarte usor de preparat. Astfel, intr-o cratita se toarna laptele si se pune pe foc, peste el se adauga ... (mai mult)
Citeste -
Prajitura cu budinca
Piscoturile se aseaza pe un platou si se insiropeaza cu rom dizolvat in 100 ml de apa. Peste ele se intinde jumatate din... (mai mult)
Citeste -
Prajitura cu mere si biscuiti
Merele se dau pe razatoare si se pun intr-o cratita, la calit, impreuna cu zaharul si apa. Cand sucul merelor se lasa pe... (mai mult)
Citeste -
Budinca de gris cu mere
Intr-o cratita se pune zaharul impreuna cu untul si se pun pe foc. De indata ce zaharul incepe sa se dizolve, se pun ... (mai mult)
Citeste







