Mancare de fasole verde
Ingrediente:
400 g fasole verde usturoi 1 ceapa 50 g de samantana 1 rosie 2 linguri de ulei sare piper
Mod de preparare:
Intr-o tigaie mai mare, se incinge uleiul, peste care se pun ceapa si usturoiul la calit. Rosia se toaca in cubulete si se pune si ea in tigaie, apoi se toarna cam 400 ml de apa si se lasa la fiert. Cand apa incepe sa scada, se aduga si fasolea ce a fost spalata si rupta in bucati, in prealabil. Dupa aproximativ o jumatete de ora, se incorporeaza si smantana, impreuna cu uleiul si se condimenteaza totul cu sare si piper. Cand e gata, se serveste fierbinte, alaturi de putin cascaval ras. Poate fi gatita si in zilele de post, daca nu adaugam smantana.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Fasole verde sote
Daca se foloseste fasole verde conservata, se scurge de lichid si se trece prin jet de apa rece. Mararul verde se toaca ... (mai mult)
Citeste -
Salata de fasole verde
Mai intai se spala fasolea si ii se indeparteaza extremitatile, se rupe in bucati mai mari si se pune la fiert, in apa ... (mai mult)
Citeste -
Mancare de fasole verde cu pui
Mai intai, pulpele se taie in jumatati, apoi se rumenesc putin in ulei incins, gatindu-le pe ambele parti. Cand a ... (mai mult)
Citeste -
Mancare de pastai
Intr-o cratita, se pune putin ulei impreuna cu ceapa tocata si un strop de apa. Se lasa ceapa la rumenit 2-3 minute! ... (mai mult)
Citeste -
Fasole verde cu usturoi
Pastaile de fasole se curata, se rup in 2-3 bucati si se fierb in apa clocotita, cu jumatate de lingurita de sare, pana ... (mai mult)
Citeste -
Supa de fasole verde
Se incinge uleiul incet, intr-o cratita. Bulionul se pune la fiert. Se curata ceapa, se toaca si se adauga in uleiul ... (mai mult)
Citeste







