Varza murata
Ingrediente:
10 kg varza alba apa hrean sare
Mod de preparare:
Varza se curata de primele foi exterioare, se pun in butoiul mare pentru varza, strecurandu-se cate o bucata de hrean. Cand butoiul s-a umplut, deasupra verzei se pune o tablie pentru ca varza sa nu se ridice din apa. Saramura folosita va fi alcatuita din apa, aproximativ 10 litri si cate 50 de g de sare la litrul de apa. Butoiul se lasa la fermentat cam 3 saptamani, iar din cand in cand se vantura varza.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Salata de varza murata
Varza alba murata se taie fasii. Se amesteca varza cu ulei, se aseaza in salatiera sau raviera. Deasupra se adauga piper... (mai mult)
Citeste -
Ciorba de varza murata
Varza murata se toaca marunt, la fel si celelalte legume. Intr-o oala cu apa, punem varza taiata si lasam la fiert. Dupa... (mai mult)
Citeste -
Varza murata calita
Inainte de a fi gatita, varza murata este de preferat a fi tinuta in apa, pentru a mai pierde din sare. Astfel, varza se... (mai mult)
Citeste -
Varza calita
Varza alba se curata de cotoare, se stoarce bine de zeama si se taie in fasii lungi. Varza se inabusa in ulei. Se adauga... (mai mult)
Citeste -
Varza murata cu orez
Varza murata se toaca fasii subtiri si se pune intr-o cratita, in care am incins uleiul. Cand a inceput sa se innabuse, ... (mai mult)
Citeste -
Sarmale de curcan
Varza murata se desface in foi si se aleg foile cele mai mari si mai bune, restul le tocam marunt. Cepele se curata si ... (mai mult)
Citeste







