Lamai murate
Ingrediente:
12 lamai mici cu coaja subtire 300 ml ulei de masline 1 rulou de scortisoara 250 g sare extrafina piper boabe
Mod de preparare:
Lamaile se taie in patru, dar fara a fi despartite definitiv. In fiecare lamaie taiata se pune sare, apoi se aseaza in borcan, pe rand, pana cand se umple. Dupa ce borcanul s-a umplut, se sigileaza bine si se lasa intr-o camera recoroasa. Urmeaza un proces mai indelungat ce presupune ca din a doua zi dupa ce au fost puse lamaile in borcan, sa se adauge cale o lingura de sare, in fiecare zi, timp de 4 zile. In a cincea zi, se adauga uleiul de masline, scortisoara si piperul, se sigileaza din nou si se lasa la macerat timp de 4 saptamani. Se consuma ca si garnitura, asemenea muraturilor traditionale.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Limonada cu menta
Se storc 5 lamai, iar zeama obtinuta se amesteca cu cele 5 lingurite de zahar. Apoi, se adauga 1 l de apa si se amesteca... (mai mult)
Citeste -
Dulceata de dovleac
Pulpa de dovleac se toaca in cubulete. Se pune intr-o cratita apa impreuna cu zaharul si zeama de la cele doua lamai. ... (mai mult)
Citeste -
Dulceata de soc
Se indeparteaza frunzele si se pun bobitele intr-un castron cu apa. Apoi, se pun bobitele intr-o cratita cu apa si ... (mai mult)
Citeste -
Dulceata de capsuni
Se spala bine capsunile si se taie tulpina! Apoi, intr-o cratita, se pun capsunile impreuna cu zahar si sucul de la ... (mai mult)
Citeste -
Dulceata de pepene rosu
Se taie pepenele si se indeparteaza coaja. Se curata de samburi si se taie cubulete. Apoi, se spala merele si se pun la ... (mai mult)
Citeste -
Gem de zarzare
Mai intai, zarzarele se spala si se scurg de apa, apoi se pun intr-o cratita cu apa fiarta. Se vor fierbe zarzarele pana... (mai mult)
Citeste







