Gem de zarzare
Ingrediente:
4 kg zarzare 4 kg de zahar sucul a doua lamai apa
Mod de preparare:
Mai intai, zarzarele se spala si se scurg de apa, apoi se pun intr-o cratita cu apa fiarta. Se vor fierbe zarzarele pana cand incep sa se desprinda samburii de pulpa fructelor, apoi cu ajutorul unei strecuratori se vor pasa, pentru a scoate toti sambutii din gem. Odata ce samburii au fost indepartati, se adauga peste piureul rezultat, zaharul si se stoarce sucul celor doua lamai. Gemul de zarzare va sta pe foc, pana cand incepe sa se deshidrateze continutul din cratita.Cand e gata, se aseaza in borcane spalate si se sigileaza, apoi se tin la sterilizat in apa fiarta.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Compot de zarzare
Se spala bine zarzarele si se introduc in borcane. Apoi se topeste zaharul, iar siropul rezultat se toarna peste ... (mai mult)
Citeste -
Bulion de zarzare
Dupa ce se spala bine zarzarele, se indeparteaza coditele si se pun la fiert, la foc mic. Dupa ce au fiert bine, se ... (mai mult)
Citeste -
Dulceata de zarzare
Se spala bine zarzarele si se scot samburii. Apoi, se pun in oala impreuna cu tot zaharul si se amesteca bine. Se lasa ... (mai mult)
Citeste -
Prajitura cu zarzare
Pentru inceput, se spala zarzarele si se scot samburii. Apoi se separa albusul de galbenusuri. Se bat albusurile bine cu... (mai mult)
Citeste







