Compot de zarzare
Ingrediente:
6 kg zarzare 1 kg zahar
Mod de preparare:
Se spala bine zarzarele si se introduc in borcane. Apoi se topeste zaharul, iar siropul rezultat se toarna peste zarzare. Se strang capacele si se pun borcanele intr-o oala cu hartie sau un prosop pe fundul acesteia. Se adauga si apa in oala si se pune la fiert timp de 20 de minute, la foc mic. Dupa expirarea timpului, se lasa sa se raceasca pana a doua zi.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Gem de zarzare
Mai intai, zarzarele se spala si se scurg de apa, apoi se pun intr-o cratita cu apa fiarta. Se vor fierbe zarzarele pana... (mai mult)
Citeste -
Bulion de zarzare
Dupa ce se spala bine zarzarele, se indeparteaza coditele si se pun la fiert, la foc mic. Dupa ce au fiert bine, se ... (mai mult)
Citeste -
Dulceata de zarzare
Se spala bine zarzarele si se scot samburii. Apoi, se pun in oala impreuna cu tot zaharul si se amesteca bine. Se lasa ... (mai mult)
Citeste -
Prajitura cu zarzare
Pentru inceput, se spala zarzarele si se scot samburii. Apoi se separa albusul de galbenusuri. Se bat albusurile bine cu... (mai mult)
Citeste -
Compot de afine
Afinele spalate se pun in borcane de sticla, peste ele se adauga zaharul si se umplu borcanele cu apa, apoi se acopera ... (mai mult)
Citeste -
Compot din fructe uscate
Intr-un vas mai mare, punem fructele la fiert, acoperite cu 3 litri de apa. Adaugam peste ele miere, dupa gust si cativa... (mai mult)
Citeste







