Prajitura cu zarzare
Ingrediente:
500 g zarzare 300 g zahar 4 linguri ulei 300 g faina 6 oua 1 plic zahar vanilat 1 lingurita praf de copt
Mod de preparare:
Pentru inceput, se spala zarzarele si se scot samburii. Apoi se separa albusul de galbenusuri. Se bat albusurile bine cu mixerul pana devin spuma, adaugand zaharul vanilat si zaharul simplu impreuna cu putina apa fierbinte. Apoi, se adauga galbenusurile si cele 4 linguri de ulei, se amesteca bine pana se omogenizeaza. Se amesteca praful de copt cu faina si se toarna treptat. Aluatul obtinut se aseaza intr-o tava cu hartie de copt si se introduc zarzarele in acesta si se baga la cuptorul incins pentru 35 de minute, la o temperatura de 180 de grade. Cand este gata, se stinge focul si se lasa la racit.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Compot de zarzare
Se spala bine zarzarele si se introduc in borcane. Apoi se topeste zaharul, iar siropul rezultat se toarna peste ... (mai mult)
Citeste -
Gem de zarzare
Mai intai, zarzarele se spala si se scurg de apa, apoi se pun intr-o cratita cu apa fiarta. Se vor fierbe zarzarele pana... (mai mult)
Citeste -
Bulion de zarzare
Dupa ce se spala bine zarzarele, se indeparteaza coditele si se pun la fiert, la foc mic. Dupa ce au fiert bine, se ... (mai mult)
Citeste -
Dulceata de zarzare
Se spala bine zarzarele si se scot samburii. Apoi, se pun in oala impreuna cu tot zaharul si se amesteca bine. Se lasa ... (mai mult)
Citeste -
Prajitura cu mere si biscuiti
Merele se dau pe razatoare si se pun intr-o cratita, la calit, impreuna cu zaharul si apa. Cand sucul merelor se lasa pe... (mai mult)
Citeste -
Prajitura cu rodie
Faina o cernem intr-un vas mai mare, peste ea se adauga praful de copt si grisul. Separat se bat ouale impreuna cu ... (mai mult)
Citeste







