Dulceata de dovleac
Ingrediente:
2 kg zahar 2 lamai 1 portocala 2 kg pulpa de dovleac 500 ml apa
Mod de preparare:
Pulpa de dovleac se toaca in cubulete. Se pune intr-o cratita apa impreuna cu zaharul si zeama de la cele doua lamai. Tinem pe foc, la fiert pana cand obtinem un sos ingrosat. Peste el punem si cubuletele de dovleac si fierbem in continuare, amestecand des. Cand e gata se lasa la racit, apoi se pune in borcane si se sigileaza.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Spaghete cu dovleac
Spaghetele se pun la fiert, in apa cu putina sare, apoi se scurg si se dau la apa rece. Miezul de dovleac se aseaza ... (mai mult)
Citeste -
Strudel cu dovleac
Pentru prepararea strudelului cu dovleac, incepem mai intai sa batem untul cu un praf de sare, impreuna cu cele 300 g de... (mai mult)
Citeste -
Dovleac la cuptor
Dovleacul se taie bucati mai mici si se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Zaharul, scortisoara si nuca se ... (mai mult)
Citeste -
Supa crema de dovleac
Aceasta reteta se prepara usor, astfel se curata dovleacul de coaja si de seminte si se taie in cubulete. Se topeste ... (mai mult)
Citeste -
Foietaj cu dovleac
Mai intai se rade dovleacul si se amesteca impreuna cu miezul de migdale, zaharul si scortisoara. Se tapeteaza o tava cu... (mai mult)
Citeste -
Budinca de dovleac
Dovleacul se curata de coaja, apoi se da pe razatoare. Se iau apoi ouale, care se vor bate cu zahar, iar dupa ce devin ... (mai mult)
Citeste







