Supa crema de dovleac

Foto - Supa crema de dovleac
Complexitate: usor Timp de preparare: 45 minute
5.00 5 1 vot / pareri

Ingrediente:

500 g dovleac 100 g de unt 100 g de zahar 125 ml de supa 200 ml smantana sare piper

Mod de preparare:

Aceasta reteta se prepara usor, astfel se curata dovleacul de coaja si de seminte si se taie in cubulete. Se topeste untul intr-o tigaie, peste care se pun cuburile de dovleac pentru a le cali. In timp ce se calesc cuburile in unt, se presara si zaharul peste a le oferi un gust si aspect de caramelizare. Intre timp, se pun cele 200 ml de supa la foc, intr-o oala mai mica. Peste supa se pune dovlecelul calit si se lasa la fiert pana cand cuburile de dovleac devin foarte moi. Cand e aproape fiarta, supa se condimenteaza cu piper si sare, dar se adauga si smantana. Dupa inca 5 minute, se opreste focul si se paseaza ingredientele supei cu ajutorul unui blender. Supa crema de dovleac se serveste fierbinte cu crutoane.

Parerile utilizatorilor

Retete asemanatoare

  • Dulceata de dovleac

    Dulceata de dovleac

    Pulpa de dovleac se toaca in cubulete. Se pune intr-o cratita apa impreuna cu zaharul si zeama de la cele doua lamai. ... (mai mult)

    Citeste
  • Spaghete cu dovleac

    Spaghete cu dovleac

    Spaghetele se pun la fiert, in apa cu putina sare, apoi se scurg si se dau la apa rece. Miezul de dovleac se aseaza ... (mai mult)

    Citeste
  • Strudel cu dovleac

    Strudel cu dovleac

    Pentru prepararea strudelului cu dovleac, incepem mai intai sa batem untul cu un praf de sare, impreuna cu cele 300 g de... (mai mult)

    Citeste
  • Dovleac la cuptor

    Dovleac la cuptor

    Dovleacul se taie bucati mai mici si se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Zaharul, scortisoara si nuca se ... (mai mult)

    Citeste
  • Foietaj cu dovleac

    Foietaj cu dovleac

    Mai intai se rade dovleacul si se amesteca impreuna cu miezul de migdale, zaharul si scortisoara. Se tapeteaza o tava cu... (mai mult)

    Citeste
  • Placinta cu dovleac

    Placinta cu dovleac

    Se pune la fiert dovleacul. Cand este gata, se lasa sa se raceasca si se paseaza. Apoi, se aduaga ouale, zaharul ... (mai mult)

    Citeste

Oops! Momentan smecheria nu functioneaza :))