Supa crema de dovleac
Ingrediente:
500 g dovleac 100 g de unt 100 g de zahar 125 ml de supa 200 ml smantana sare piper
Mod de preparare:
Aceasta reteta se prepara usor, astfel se curata dovleacul de coaja si de seminte si se taie in cubulete. Se topeste untul intr-o tigaie, peste care se pun cuburile de dovleac pentru a le cali. In timp ce se calesc cuburile in unt, se presara si zaharul peste a le oferi un gust si aspect de caramelizare. Intre timp, se pun cele 200 ml de supa la foc, intr-o oala mai mica. Peste supa se pune dovlecelul calit si se lasa la fiert pana cand cuburile de dovleac devin foarte moi. Cand e aproape fiarta, supa se condimenteaza cu piper si sare, dar se adauga si smantana. Dupa inca 5 minute, se opreste focul si se paseaza ingredientele supei cu ajutorul unui blender. Supa crema de dovleac se serveste fierbinte cu crutoane.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Dulceata de dovleac
Pulpa de dovleac se toaca in cubulete. Se pune intr-o cratita apa impreuna cu zaharul si zeama de la cele doua lamai. ... (mai mult)
Citeste -
Spaghete cu dovleac
Spaghetele se pun la fiert, in apa cu putina sare, apoi se scurg si se dau la apa rece. Miezul de dovleac se aseaza ... (mai mult)
Citeste -
Strudel cu dovleac
Pentru prepararea strudelului cu dovleac, incepem mai intai sa batem untul cu un praf de sare, impreuna cu cele 300 g de... (mai mult)
Citeste -
Dovleac la cuptor
Dovleacul se taie bucati mai mici si se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Zaharul, scortisoara si nuca se ... (mai mult)
Citeste -
Foietaj cu dovleac
Mai intai se rade dovleacul si se amesteca impreuna cu miezul de migdale, zaharul si scortisoara. Se tapeteaza o tava cu... (mai mult)
Citeste -
Placinta cu dovleac
Se pune la fiert dovleacul. Cand este gata, se lasa sa se raceasca si se paseaza. Apoi, se aduaga ouale, zaharul ... (mai mult)
Citeste