Budinca de dovleac
Ingrediente:
500 g dovleac 25 g unt 100 g pesmet 100 g zahar 4 oua scortisoara praf de copt
Mod de preparare:
Dovleacul se curata de coaja, apoi se da pe razatoare. Se iau apoi ouale, care se vor bate cu zahar, iar dupa ce devin spuma, se adauga si pesmetul, praful de copt si scortisoara. Se presara si un praf de sare, pentru gust si se toarna copozitia astfel obtinuta, in bolul cu dovleac ras. Se amesteca bine, pana ce totul devine omogen, apoi se ia o tava mai inalta, se toarna budinca si se da la cuptor. Cand e gata, se pudreaza cu zahar vanilat si se serveste calda.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Dulceata de dovleac
Pulpa de dovleac se toaca in cubulete. Se pune intr-o cratita apa impreuna cu zaharul si zeama de la cele doua lamai. ... (mai mult)
Citeste -
Prajitura cu budinca
Piscoturile se aseaza pe un platou si se insiropeaza cu rom dizolvat in 100 ml de apa. Peste ele se intinde jumatate din... (mai mult)
Citeste -
Spaghete cu dovleac
Spaghetele se pun la fiert, in apa cu putina sare, apoi se scurg si se dau la apa rece. Miezul de dovleac se aseaza ... (mai mult)
Citeste -
Strudel cu dovleac
Pentru prepararea strudelului cu dovleac, incepem mai intai sa batem untul cu un praf de sare, impreuna cu cele 300 g de... (mai mult)
Citeste -
Dovleac la cuptor
Dovleacul se taie bucati mai mici si se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Zaharul, scortisoara si nuca se ... (mai mult)
Citeste -
Supa crema de dovleac
Aceasta reteta se prepara usor, astfel se curata dovleacul de coaja si de seminte si se taie in cubulete. Se topeste ... (mai mult)
Citeste







