Dulceata de soc
Ingrediente:
3 kg bobite de soc 2 kg zahar 2 lamai
Mod de preparare:
Se indeparteaza frunzele si se pun bobitele intr-un castron cu apa. Apoi, se pun bobitele intr-o cratita cu apa si zahar. Se amesteca bine pana se topeste zaharul. Se lasa deoparte timp de 3 ore. Apoi, se pun la foc mic, se toarna zeama de la doua lamai si se lasa sa fiarba. Cand se incheaga siropul inseamna ca este gata dulceata. Se lasa la racit, se toarna in borcanele pregatite dinainte si se depoziteaza.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Dulceata de pepene galben
Se taie pepeni pe jumatate si se scot semintele. Apoi se curata de coaja si se taie cubulete. Intr-o cratita, se pune ... (mai mult)
Citeste -
Dulceata de visine
Se spala visinele si se lasa in apa, timp de 20 de minute, ca sa iasa viermii la suprafata. Apoi se rup coditele si se ... (mai mult)
Citeste -
Prajitura cu iaurt si dulceata
Se toarna iaurtul intr-un bol mai mare, peste el se adauga zaharul si se mixeaza bine, pana ce capata consistenta unei ... (mai mult)
Citeste -
Dulceata de cirese amare
Pentru inceput, se spala bine ciresele si se scot samburii. Acestea se pun intr-o oala, se acopera cu zahar si se pune ... (mai mult)
Citeste -
Dulceata de afine
Se spala bine afinele si se indeparteaza coditele si frunzele. Apoi, se pun intr-o cratita impreuna cu zahar si apa, cat... (mai mult)
Citeste -
Dulceata de macese
Macesle se curata si se impart in jumatati. Le indepartam semintele si le spalam din nou, pentru a fi siguri ca le-am ... (mai mult)
Citeste







