Dulceata de visine

Foto - Dulceata de visine
Complexitate: usor Timp de preparare: 60 minute
5.00 5 2 voturi / pareri

Ingrediente:

2 kg visine 3 lamai zahar

Mod de preparare:

Se spala visinele si se lasa in apa, timp de 20 de minute, ca sa iasa viermii la suprafata. Apoi se rup coditele si se scot samburii. Apoi, se cantaresc visinele si se adauga aceasi cantitate de zahar! Intr-o cratita, se pun visinele cu zaharul, la foc mic, pentru putin timp. Se indeparteaza spuma din cand in cand! Cand aceasta nu mai apare, se adauga felii de la 3 lamai sau o lingura de sare de lamaie. Pentru a verifica daca dulceata este gata, picurati pe o farfurie. In cazul in care aceasta nu se imprastie, inseamna ca este gata! Se pune dulceata in borcane, se strang bine capacele si se intorc borcanele cu capacul in jos. Cand se racesc, se pun deoparte si se serveste dulceata cand este nevoie!

Parerile utilizatorilor

Retete asemanatoare

  • Mere coapte la cuptor

    Mere coapte la cuptor

    Se spala merele, se sterg si se scobesc scotand cotorul si casuta cu samburi. In scobitura se pune putin zahar, o ... (mai mult)

    Citeste
  • Bilute de biscuiti

    Bilute de biscuiti

    Intr-o cratita, se caramelizeaza zaharul, iar cand acesta devine lichid se adauga untul, amestecand bine, pana ce se vor... (mai mult)

    Citeste
  • Compot de visine

    Compot de visine

    Se spala bine visine si se lasa intr-o oala plina cu apa timp de 30 de minute. In caz ca au viermi, acestia vor iesi la ... (mai mult)

    Citeste
  • Briose cu visine

    Briose cu visine

    Se spala visinele si se taie in bucati mici. Se amesteca cu zaharul, faina, praful de copt si scortisoara. Se adauga ... (mai mult)

    Citeste
  • Orez cu lapte

    Orez cu lapte

    Se pune la fiert laptele cu apa, vanilia si sarea. Cand incepe sa clocoteasca, se adauga orezul ales si bine spalat, ... (mai mult)

    Citeste
  • Spuma de visine

    Spuma de visine

    Visinile se spala si se scurg bine de apa, apoi li se scot samburii si se pun intr-un blender, pentru a le pasa. ... (mai mult)

    Citeste

Oops! Momentan smecheria nu functioneaza :))