Orez cu lapte
Ingrediente:
3/4 pahar orez 3 pahare lapte 1 pahar apa vanilie zahar( dupa gust ) un varf de cutit de sare dulceata de visine sau miere
Mod de preparare:
Se pune la fiert laptele cu apa, vanilia si sarea. Cand incepe sa clocoteasca, se adauga orezul ales si bine spalat, lasand sa fiarba la foc mic si amestecand din cand in cand cu lingura. Este gata cand bobul de orez este atat de moale incat poate fi strivit cu usurinta intre degete ( se fierbe cam o ora ). Se toarna orezul pe farfurie si se serveste cald sau rece, cu dulceata, cu miere sau cu caramel.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Budinca de orez cu mere
Merele se curata de coaja si se taie in felii subtiri, apoi le stropim cu zeama de lamaie pentru a le pastra culoarea. ... (mai mult)
Citeste -
Smochine umplute cu orez
Se spala smochinele, se oparesc cu apa clocotita si se taie putin imprejurul coditei. Prin aceasta taietura se umplu ... (mai mult)
Citeste -
Orez cu porumb
Orezul se spala bine, in ape succesive, iar ceapa se curata si se toaca marunt. Intr-o tigaie incingem uleiul si calim ... (mai mult)
Citeste -
Ceapa umpluta cu orez
Cepele se curata si se spala, apoi se scurg de apa. Se scobesc pe centru, iar mezul extras se va pune la fiert in apa cu... (mai mult)
Citeste -
Budinca de orez
Orezul curatat se fierbe, acoperit, intr-o cratita de 2 l cu apa rece sau fierbinte, la foc mic. Cand apa a scazut ... (mai mult)
Citeste -
Salata de orez
Orezul se spala bine si se pune la fiert intr-un litru de apa. Dupa 20 de minute, cand orezul a fiert, se strecoara si ... (mai mult)
Citeste







