Budinca de orez
Ingrediente:
150 grame orez 250 ml apa 750 ml lapte 30 grame faina 1/2 lingurita sare o lingurita gem de caise sau coji de portocale coaja de lamaie vanilie 100-150 grame zahar 30 grame stafide 15 ml rom 4 oua si un albus scortisoara
Mod de preparare:
Orezul curatat se fierbe, acoperit, intr-o cratita de 2 l cu apa rece sau fierbinte, la foc mic. Cand apa a scazut aproape de tot, se adauga laptele fierbinte si sarea si se fierbe in continuare, amestecand din cand in cand. Dupa ce orezul a fiert, se ia de pe foc, chiar daca laptele nu a scazut complet; chiar daca este aproape rece, se adauga untul moale, aromele, stafidele, galbenusurile, faina si se amesteca bine toate. Albusurile se bat spuma tare, se adauga 100 grame zahar si romul, apoi se bat in continuare, pana se intaresc. Se desarta peste orez, se amesteca usor si apoi se pune intr-o forma. Se coace si se serveste calda sau rece. Deasupra se adauga scortisoara dupa gust.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Prajitura cu budinca
Piscoturile se aseaza pe un platou si se insiropeaza cu rom dizolvat in 100 ml de apa. Peste ele se intinde jumatate din... (mai mult)
Citeste -
Budinca de orez cu mere
Merele se curata de coaja si se taie in felii subtiri, apoi le stropim cu zeama de lamaie pentru a le pastra culoarea. ... (mai mult)
Citeste -
Budinca de post
Mai intai se curata avocado si se pune intr-un blender, pentru a-l transforma intr-o pasta fina. Peste acesta se adauga ... (mai mult)
Citeste -
Budinca de paine
Franzela se feliaza si se aseaza intr-o tava unsa cu unt. Fiecare felie de paine se va inmuia in amestecul din oua ... (mai mult)
Citeste -
Budinca de paste
Pastele se pun la fiert in apa cu o lingurita de sare. Intre timp branza se paseaza cu o furculita si se amesteca ... (mai mult)
Citeste -
Prajitura cu mere si biscuiti
Merele se dau pe razatoare si se pun intr-o cratita, la calit, impreuna cu zaharul si apa. Cand sucul merelor se lasa pe... (mai mult)
Citeste







