Smochine umplute cu orez
Ingrediente:
10 smochine 100g zahar 1 pahar orez glasat 50g stafide putina sare
Mod de preparare:
Se spala smochinele, se oparesc cu apa clocotita si se taie putin imprejurul coditei. Prin aceasta taietura se umplu smochinele cu grija de a nu le rupe, cu cate 1-2 lingurite de orez crud. Se aseaza intr-o cratita cu apa, zahar si putina sare, pe foc, adaugand si stafidele. Se fierb impreuna pana se inmoaie smochinele. Se servesc reci cu sosul scazut.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Smochine umplute cu gorgonzola
Pregatim smochinele spalandu-le si scurgandu-le bine de apa. Apoi le taiem coditele si le taiem in patru, fara a le ... (mai mult)
Citeste -
Prajitura cu smochine
Intr-un castron, se amesteca faina, zaharul, coaja de lamaie, zaharul vanilat, untul si galbenusurile. Dupa ce s-au ... (mai mult)
Citeste -
Dulceata de smochine
Preparatul este foarte simplu. In primul rand, trebuie curatate de coaja smochinele! Este mai complicat daca smochinele ... (mai mult)
Citeste -
Smochine in sos de vin
Smochinele se spala, se taie codita ramasa si se cresteaza in patru, fara sa se desparta feliile. Vinul se amesteca cu ... (mai mult)
Citeste -
Rosii umplute cu orez
Rosiile se spala bine dupa care se taie capacul si se scoate miezul cu o lingurita. Ceapa, patrunjelul si mararul se ... (mai mult)
Citeste -
Rosii umplute cu peste
Pestele, crap sau alt peste preferat, se pune la fiert, apoi se curata de oase si se toaca. Peste carnea tocata de ... (mai mult)
Citeste







