Dulceata de afine
Ingrediente:
1 kg afine 800 g zahar 1 lamaie
Mod de preparare:
Se spala bine afinele si se indeparteaza coditele si frunzele. Apoi, se pun intr-o cratita impreuna cu zahar si apa, cat sa le acopere. Se fierb la foc mare, 15 minute, timp in care se amesteca pentru a nu se lipi! Apoi, se adauga zeama de la o lamaie si se mai amesteca putin. Dulceata obtinuta se toarna fierbinte in borcane si se infileteaza capacele.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Pere umplute cu branza
Perele se spala, se scobesc usor astfel incat sa rezulte mici cupe, in care se va introduce crema de branza aromata cu ... (mai mult)
Citeste -
Compot de afine
Afinele spalate se pun in borcane de sticla, peste ele se adauga zaharul si se umplu borcanele cu apa, apoi se acopera ... (mai mult)
Citeste -
Cheesecake cu afine
Intr-un bol se pune faina, peste ea se toarna oul ce a fost batut bine impreuna cu untul topit si zaharul, se amesteca ... (mai mult)
Citeste -
Sirop de afine
Fructele se spala bine in apa rece, apoi se lasa la scurs, intr-o strecuratoare. Se foloseste o cratita mai mare in care... (mai mult)
Citeste -
Gem de afine
Se spala bine afinele si se indeparteaza frunzele si coditele. Se lasa la scurs, apoi se pun intr-un castron, se adauga ... (mai mult)
Citeste -
Tarta cu afine
Se pune la incalzit cuptorul la 180 de grade. Intre timp, se amesteca intr-un castron faina cu praful de copt. Separat, ... (mai mult)
Citeste