Gem de afine
Ingrediente:
2,5 kg afine 1 kg zahar brun
Mod de preparare:
Se spala bine afinele si se indeparteaza frunzele si coditele. Se lasa la scurs, apoi se pun intr-un castron, se adauga zaharul si se lasa asa pana a doua zi. Apoi, se pun pe foc aproximativ 2 ore, pana cand se ingroasa. Cand este gata gemul, se pune in borcane. Acestea se pun intr-o oala cu apa si se baga la cuptor timp de 30 de minute. Dupa, se scot si se invelesc cu o patura si se lasa deoparte pana a doua zi.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Compot de afine
Afinele spalate se pun in borcane de sticla, peste ele se adauga zaharul si se umplu borcanele cu apa, apoi se acopera ... (mai mult)
Citeste -
Cheesecake cu afine
Intr-un bol se pune faina, peste ea se toarna oul ce a fost batut bine impreuna cu untul topit si zaharul, se amesteca ... (mai mult)
Citeste -
Sirop de afine
Fructele se spala bine in apa rece, apoi se lasa la scurs, intr-o strecuratoare. Se foloseste o cratita mai mare in care... (mai mult)
Citeste -
Dulceata de afine
Se spala bine afinele si se indeparteaza coditele si frunzele. Apoi, se pun intr-o cratita impreuna cu zahar si apa, cat... (mai mult)
Citeste -
Pere umplute cu branza
Perele se spala, se scobesc usor astfel incat sa rezulte mici cupe, in care se va introduce crema de branza aromata cu ... (mai mult)
Citeste -
Tarta cu afine
Se pune la incalzit cuptorul la 180 de grade. Intre timp, se amesteca intr-un castron faina cu praful de copt. Separat, ... (mai mult)
Citeste