Dulceata de macese
Ingrediente:
1 kg de macese 1 kg de zahar 500 ml de apa
Mod de preparare:
Macesle se curata si se impart in jumatati. Le indepartam semintele si le spalam din nou, pentru a fi siguri ca le-am curatat corespunzator. Intr-o oala punem apa si macesele si lasam la fiert pe foc mediu. Cand au inceput sa fiarba, folosim blenderul pentru a le pasa, adaugam zaharul si fierbem in continuare pana cand dulceata devine vascoasa. Cand e gata, se pune in borcane si se pastreaza la rece.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Pasta de macese
Fructele de macese se spala, se taie la extremitati, apoi in jumatati. Fiecarei jumatati de fruct, trebuie a-i fi ... (mai mult)
Citeste -
Sirop de macese
Macesele se spala si se scurg bine. Apoi se pun la fiert pentru 20 de minute. Se scot din apa si se pun intr-un castron,... (mai mult)
Citeste -
Dulceata de pepene galben
Se taie pepeni pe jumatate si se scot semintele. Apoi se curata de coaja si se taie cubulete. Intr-o cratita, se pune ... (mai mult)
Citeste -
Dulceata de visine
Se spala visinele si se lasa in apa, timp de 20 de minute, ca sa iasa viermii la suprafata. Apoi se rup coditele si se ... (mai mult)
Citeste -
Prajitura cu iaurt si dulceata
Se toarna iaurtul intr-un bol mai mare, peste el se adauga zaharul si se mixeaza bine, pana ce capata consistenta unei ... (mai mult)
Citeste -
Dulceata de cirese amare
Pentru inceput, se spala bine ciresele si se scot samburii. Acestea se pun intr-o oala, se acopera cu zahar si se pune ... (mai mult)
Citeste







