Dulceata de macese

Foto - Dulceata de macese
Complexitate: usor Timp de preparare: 60 minute
5.00 5 1 vot / pareri

Ingrediente:

1 kg de macese 1 kg de zahar 500 ml de apa

Mod de preparare:

Macesle se curata si se impart in jumatati. Le indepartam semintele si le spalam din nou, pentru a fi siguri ca le-am curatat corespunzator. Intr-o oala punem apa si macesele si lasam la fiert pe foc mediu. Cand au inceput sa fiarba, folosim blenderul pentru a le pasa, adaugam zaharul si fierbem in continuare pana cand dulceata devine vascoasa. Cand e gata, se pune in borcane si se pastreaza la rece.

Parerile utilizatorilor

Retete asemanatoare

  • Pasta de macese

    Pasta de macese

    Fructele de macese se spala, se taie la extremitati, apoi in jumatati. Fiecarei jumatati de fruct, trebuie a-i fi ... (mai mult)

    Citeste
  • Sirop de macese

    Sirop de macese

    Macesele se spala si se scurg bine. Apoi se pun la fiert pentru 20 de minute. Se scot din apa si se pun intr-un castron,... (mai mult)

    Citeste
  • Dulceata de pepene galben

    Dulceata de pepene galben

    Se taie pepeni pe jumatate si se scot semintele. Apoi se curata de coaja si se taie cubulete. Intr-o cratita, se pune ... (mai mult)

    Citeste
  • Dulceata de visine

    Dulceata de visine

    Se spala visinele si se lasa in apa, timp de 20 de minute, ca sa iasa viermii la suprafata. Apoi se rup coditele si se ... (mai mult)

    Citeste
  • Prajitura cu iaurt si dulceata

    Prajitura cu iaurt si dulceata

    Se toarna iaurtul intr-un bol mai mare, peste el se adauga zaharul si se mixeaza bine, pana ce capata consistenta unei ... (mai mult)

    Citeste
  • Dulceata de cirese amare

    Dulceata de cirese amare

    Pentru inceput, se spala bine ciresele si se scot samburii. Acestea se pun intr-o oala, se acopera cu zahar si se pune ... (mai mult)

    Citeste

Oops! Momentan smecheria nu functioneaza :))