Sirop de macese

Foto - Sirop de macese
Complexitate: usor Timp de preparare: 45 minute
5.00 5 1 vot / pareri

Ingrediente:

500 g macese 500 g zahar 20 ml zeama de lamaie 2 l apa

Mod de preparare:

Macesele se spala si se scurg bine. Apoi se pun la fiert pentru 20 de minute. Se scot din apa si se pun intr-un castron, unde vor fi pasate cu o spatula. Macesele pasate se vor adauga din nou in apa in care au fiert si se mai lasa pe foc inca 15 minute. Se strecoara macesele cu ajutorul unei strecuratori, iar apoi printr-un tifon. Sucul rezultat se pune intr-o alta oala, se adauga si zaharul si se mai fierbe pana ce incepe sa se ingroase. La final se pune si zeama de lamaie, urmand ca siropul de macese sa fie pus in sticle ce vor fi sigilate.

Parerile utilizatorilor

Retete asemanatoare

  • Pasta de macese

    Pasta de macese

    Fructele de macese se spala, se taie la extremitati, apoi in jumatati. Fiecarei jumatati de fruct, trebuie a-i fi ... (mai mult)

    Citeste
  • Dulceata de macese

    Dulceata de macese

    Macesle se curata si se impart in jumatati. Le indepartam semintele si le spalam din nou, pentru a fi siguri ca le-am ... (mai mult)

    Citeste
  • Sirop de trandafiri

    Sirop de trandafiri

    Intr-o cratita, se pune apa cu zahar si se amesteca pentru a se dizolva bine. Se pune cratita pe foc, timp de 10 minute,... (mai mult)

    Citeste
  • Savarine

    Savarine

    Albusurile se bat spuma, se adauga zaharul si romul si se bat in continuare pana se intaresc din nou. Se adauga ... (mai mult)

    Citeste
  • Prajitura tavalita

    Prajitura tavalita

    Se vor bate bine albusurile celor 6 oua, impreuna cu zahar, un praf de sare si putina apa. Cand devine spuma, punem si ... (mai mult)

    Citeste
  • Prajitura cu lamaie

    Prajitura cu lamaie

    Din ingredientele de mai sus se framanta un aluat si se intinde o foaie cu care se tapeteaza forma sau tava, dupa care ... (mai mult)

    Citeste

Oops! Momentan smecheria nu functioneaza :))