Sirop de macese
Ingrediente:
500 g macese 500 g zahar 20 ml zeama de lamaie 2 l apa
Mod de preparare:
Macesele se spala si se scurg bine. Apoi se pun la fiert pentru 20 de minute. Se scot din apa si se pun intr-un castron, unde vor fi pasate cu o spatula. Macesele pasate se vor adauga din nou in apa in care au fiert si se mai lasa pe foc inca 15 minute. Se strecoara macesele cu ajutorul unei strecuratori, iar apoi printr-un tifon. Sucul rezultat se pune intr-o alta oala, se adauga si zaharul si se mai fierbe pana ce incepe sa se ingroase. La final se pune si zeama de lamaie, urmand ca siropul de macese sa fie pus in sticle ce vor fi sigilate.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Pasta de macese
Fructele de macese se spala, se taie la extremitati, apoi in jumatati. Fiecarei jumatati de fruct, trebuie a-i fi ... (mai mult)
Citeste -
Dulceata de macese
Macesle se curata si se impart in jumatati. Le indepartam semintele si le spalam din nou, pentru a fi siguri ca le-am ... (mai mult)
Citeste -
Sirop de trandafiri
Intr-o cratita, se pune apa cu zahar si se amesteca pentru a se dizolva bine. Se pune cratita pe foc, timp de 10 minute,... (mai mult)
Citeste -
Prajitura tavalita
Se vor bate bine albusurile celor 6 oua, impreuna cu zahar, un praf de sare si putina apa. Cand devine spuma, punem si ... (mai mult)
Citeste -
Prajitura cu lamaie
Din ingredientele de mai sus se framanta un aluat si se intinde o foaie cu care se tapeteaza forma sau tava, dupa care ... (mai mult)
Citeste