Savarine
Ingrediente:
Pentru aluat: 120g zahar 50g faina 100g pesmet 6 oua 15ml rom Pentru sirop: 300g zahar 100ml rom 400ml apa Pentru ornat: 200g gem 500g frisca
Mod de preparare:
Albusurile se bat spuma, se adauga zaharul si romul si se bat in continuare pana se intaresc din nou. Se adauga galbenusurile, se bat de cateva ori, apoi pesmetul si faina si se amesteca cu telu. Se ung 10 forme de savarine cu unt si se tapeteaza cu pesmet. Compozitia preparata se toarna uniform in toate formele. Acestea se pun intr-o tava care se introduce la cuptor circa 30 de minute. Dupa ce s-au copt, se rastoarna cu baza in sus pe un platou si se lasa la racit. Separat, se prepara siropul. Zaharul se amesteca cu apa, pe foc, pana cand se dizolva, apoi se da in clocot. Dupa racire, se adauga romul. Se taie cate un capac in fiecare savarina. Savarinele si capacele se stropesc abundent cu sirop, apoi se introduc in frigider si se lasa 3 ore la racit. Fiecare savarina se unge cu gem, peste care se pun 2-3cm frisca. Deasupra se pune capacul, ornat si el cu putina frisca.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Savarine cu pesmet
Se pregateste mai intai aluatul pentru savarine punand intr-un vas albusurile de ou, rom si zaharul si mixandu-se bine ... (mai mult)
Citeste -
Savarine pufoase
Aluatul il preparam mixand intr-un bol toate ingredientele, in afara de unt, pe care il vom adauga la final. Astfel, ... (mai mult)
Citeste