Savarine cu pesmet
Ingrediente:
Savarine: 120 g pesmet 50 g faina 150 g zahar 6 oua rom Sirop: 200 g zahar 350 ml apa 100 ml rom 500 ml frisca
Mod de preparare:
Se pregateste mai intai aluatul pentru savarine punand intr-un vas albusurile de ou, rom si zaharul si mixandu-se bine pana ce devin o spuma consistenta. Peste albusurile batute se pun pe rand si galbenusurile amestecand usor, apoi pesmetul si faina. Din amestecul acestor ingrediente va rezulta o compozitie cremoasa ce poate fi turnata. Se tapeteaza formele de savarina cu putin unt sau margarina, apoi se umplu pe rand cu aluat, cam trei sferturi si se aseaza toate pe o tava de cuptor. Savarinele vor sta la copt cam 25 de minute. Cand s-au rumenit si s-au copt in interior se scot si se lasa la racit. Separat se mixeaza frisca, apoi se da la rece. Siropul se prepara punand pe foc o cana in care se va fierbe apa, romul si zaharul, iar cand incepe sa dea in clocot, se da de pe foc si se monteaza savarinele. Astfel se taie fiecarei savarine, capacelul de deasupra, se insiropeaza bine cu siropul aromat tocmai pregatit, apoi se umplu cu frisca cu ajutorul unui pos, iar deasupra se aseaza capacelul de savarina. O data montate, savarinele se dau la frigider unde vor sta cel putin 3 ore, apoi se servesc.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Bulete de cascaval
Se rade cascavalul si se amesteca cu faina, cu 2 oua batute si putin pesmet. Se condimenteaza cu piper si se bate bine ... (mai mult)
Citeste -
Sufleu de rosii
Se taie rosiile felii groase, se sareaza, se amesteca cu cepele tocate, verdeata tocata marunt, galbenusurile si unsa si... (mai mult)
Citeste -
Conopida pane
Se fierb buchetelele de conopida in apa cu sare, apoi se scurg. Se inmoaie fiecare buchetel in faina, apoi in oul batut,... (mai mult)
Citeste -
Gomboti cu branza
Intr-un bol se pune branza rasa, peste, se adauga ouale, o lingura de zahar si grisul. Toate acestea se amesteca bine. ... (mai mult)
Citeste -
Scoici la cuptor
Se toaca marunt usturoiul, ceapa si patrunjelul, se adauga sare si se amesteca totul cu pesmet. Acest amestec il legam ... (mai mult)
Citeste