Gomboti cu branza

Foto - Gomboti cu branza
Complexitate: usor Timp de preparare: 40 minute
5.00 5 1 vot / pareri

Ingrediente:

350 g branza 2 oua 5 linguri gris 2 linguri zahar 200 g pesmet 30 g unt 30 g zahar

Mod de preparare:

Intr-un bol se pune branza rasa, peste, se adauga ouale, o lingura de zahar si grisul. Toate acestea se amesteca bine. Se pune o oala cu apa la fiert, iar cand incepe sa dea in clocot, se pregatesc gombotiile de branza. Astfel, din compozitia realizata, se ia cu ajutorul unei linguri si se formeaza mici bile de compozitie, apoi se pun in apa fiarta. Cat timp se fierb gombotiile, intr-o tigaie, se topeste untul, peste acesta se pun cam 3 linguri de zahar si 200 g de pesmet si se tin pe foc, cat sa se rumeneasca pesmetul. Cand incep sa se umfle, se scot gombotiile din apa, apoi se dau repede prin amestecul de unt si pesmet, apoi se aseaza pe un platou. Se servesc imediat.

Parerile utilizatorilor

Retete asemanatoare

  • Gomboti cu prune

    Gomboti cu prune

    Mai intai cartofii se curata de coaja si se taie in cuburi, apoi se pun la fiert. Intre timp se pregatesc prunele, ... (mai mult)

    Citeste
  • Spaghete cu branza

    Spaghete cu branza

    Spaghetele se fierb in apa clocotita cu sare si putin ulei, timp de 10 minute, se trec prin jet de apa rece si se scurg ... (mai mult)

    Citeste
  • Crema de branza

    Crema de branza

    Se toaca ceapa marunt, apoi branza se pune intr-un bol peste care punem un praf de sare si mixam. Peste branza crema, ... (mai mult)

    Citeste
  • Vinete umplute cu branza

    Vinete umplute cu branza

    Vinetele necuratate se taie in doua in lung, se sareaza si se coc pe jumatate la cuptor si se scobesc ( miezul se toaca ... (mai mult)

    Citeste
  • Rosii umplute cu branza

    Rosii umplute cu branza

    Rosiile se spala bine dupa care se taie capacul si se scoate miezul cu o lingurita. Branza se da prin razatoare dupa ... (mai mult)

    Citeste
  • Omleta cu branza

    Omleta cu branza

    Ouale se bat, se amesteca apoi cu branza si se rumenesc in ulei pe ambele parti. Omleta obtinuta se ruleaza. Se serveste... (mai mult)

    Citeste

Oops! Momentan smecheria nu functioneaza :))