Savarine pufoase

Foto - Savarine pufoase
Complexitate: usor Timp de preparare: 60 minute
5.00 5 1 vot / pareri

Ingrediente:

Aluat: 250 g faina 100 ml lapte 70 g unt 4 oua 150 g zahar coaja de lamaie drojdie uscata sare Sirop: 250 ml apa 100 g zahar 20 ml lichior de portocale Umplutura: frisca pentru umplut zahar farin

Mod de preparare:

Aluatul il preparam mixand intr-un bol toate ingredientele, in afara de unt, pe care il vom adauga la final. Astfel, cand faina s-a incorporat impreuna cu ouale, zaharul, laptele, drojdia, praful de sare si aromele, se lasa la dospit cam 30 de minute. Cand a crescut, se adauga peste aluat si untul topit, se framanta bine, apoi il portionam pentru a-l aseza in formele de savarina. Incingem cuptorul, iar cand am umplut toate formele, dam savarinele la copt pentru 20 de minute, cat sa capate culoarea specifica, aramie. Cand s-au facut, scoatem savarinele din forme, le lasam cam 5 minute sa se mai raceasca, apoi le putem taia capacelul de deasupra. Insiropam fiecare savarina cu siropul realizat din apa care a fiert cu zaharul cam 3 minute, peste care am adaugat lichiorul de portocale. Isi vor mari putin volumul, datorita siropului, dar acesta este semnul ca sunt numai bune. Apoi, cu ajutorul unui pos, umplem cu frisca batuta, iar deasupra punem capacelul. Presaram cu zahar pudra deasupra si le dam la frigider cel putin 2 ore.

Parerile utilizatorilor

Retete asemanatoare

  • Savarine cu pesmet

    Savarine cu pesmet

    Se pregateste mai intai aluatul pentru savarine punand intr-un vas albusurile de ou, rom si zaharul si mixandu-se bine ... (mai mult)

    Citeste
  • Savarine

    Savarine

    Albusurile se bat spuma, se adauga zaharul si romul si se bat in continuare pana se intaresc din nou. Se adauga ... (mai mult)

    Citeste
  • Clatite pufoase

    Clatite pufoase

    Intr-un castron, se amesteca faina, zaharul si praful de copt. Apoi, se bat albusurile. Separat, se bat galbenusurile si... (mai mult)

    Citeste
  • Gogosi pufoase

    Gogosi pufoase

    Se amesteca toate ingredientele bine, dupa care se toarna lapte cald si se formeaza aluatul. Se adauga ouale batute si ... (mai mult)

    Citeste
  • Gofre pufoase

    Gofre pufoase

    Intr-un bol, se pun impreuna toate ingredientele si se amesteca bine, cu ajutorul unui mixer sau al unui tel. Cand ... (mai mult)

    Citeste
  • Galuste pufoase

    Galuste pufoase

    Cele doua oua se bat spuma, adaugandu-se treptat grisul, amestecam mereu pentru a nu se forma cocoloase, iar la final ... (mai mult)

    Citeste

Oops! Momentan smecheria nu functioneaza :))