Prajitura tavalita
Ingrediente:
Blat: 6 oua 50 ml apa 200 g zahar zahar vanilat 1 praf de copt 200 g faina 2 linguri cacao 3 linguri ulei miez de nuca fulgi nuca de cocos esenta de rom Sirop: 100 g zahar 100 ml lapte 25 g cacao 20 g unt
Mod de preparare:
Se vor bate bine albusurile celor 6 oua, impreuna cu zahar, un praf de sare si putina apa. Cand devine spuma, punem si galbenusurile care au fost amestecate cu uleiul. Faina o vom amesteca impreuna cu cele doua linguri de cacao si praf de copt, iar cu ajutorul unui mixer, le vom amesteca impreuna cu albusurile si galbenusurile batute. Cand s-a incorporat totul, adaugam si miezul de nuca macinat si esenta de rom. Turnam compozitia intr-o tava si lasam in cuptorul incins cam jumatate de ora. Cand e gata, o portionam in patratele egale, le asezam pe un platou, apoi pregatim siropul. Astfel, amestecam zaharul, cacao, laptele si untul si se pun la fiert pentru 10 minute, amestecand des. Cand siropul este gata, dam fiecare cub de blat prin sirop, apoi prin cacao si nuca de cocos. Prajitura se da la rece cam 2 ore.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Prajitura cu mere si biscuiti
Merele se dau pe razatoare si se pun intr-o cratita, la calit, impreuna cu zaharul si apa. Cand sucul merelor se lasa pe... (mai mult)
Citeste -
Prajitura cu rodie
Faina o cernem intr-un vas mai mare, peste ea se adauga praful de copt si grisul. Separat se bat ouale impreuna cu ... (mai mult)
Citeste -
Prajitura cu budinca
Piscoturile se aseaza pe un platou si se insiropeaza cu rom dizolvat in 100 ml de apa. Peste ele se intinde jumatate din... (mai mult)
Citeste -
Prajitura cu piscoturi
Se prepara crema astfel: frisca se bate bine, apoi se iau cele 5 oua si li se separa galbenusurile de albusuri. ... (mai mult)
Citeste -
Prajitura revani
Se pun intr-un bol untul moale , impreuna cu zaharul si se mixeaza, apoi se adauga cele 4 oua cate unul, mixand mereu. ... (mai mult)
Citeste -
Prajitura cu nutella
Mai intai spargem cele trei oua si le batem bine cu un mixer. Intr-un bol, punem faina cernuta impreuna cu untul topit,... (mai mult)
Citeste







