Prajitura cu piscoturi
Ingrediente:
2 pachete de piscoturi Crema: 250 g frisca 5 oua 1 plic de zahar pudra 1 praf de sare Sirop: 2 linguri de ness 100 g de zahar 1 cana de apa
Mod de preparare:
Se prepara crema astfel: frisca se bate bine, apoi se iau cele 5 oua si li se separa galbenusurile de albusuri. Albusurile se bat spuma cu putina sare, iar galbenusurile, la randul lor, se freaca cu zahar. Peste frisca se pune spuma de albusuri si se mixeaza, galbenusurile se adauga si ele traptat, formand astfel o crema consitenta. Siropul pentru prajitura se prepara amestecand zaharul si ness-ul intr-o cana cu apa. Prajitura se monteaza asezand alternativ un strat de piscoturi insiropate, apoi unul de crema, urmand ca stratul de deasupra sa fie crema. Deasupra se pune un strat mai mare de frisca. Prajitura trebuie sa strea la rece aproximativ 2-3 ore.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Prajitura cu budinca
Piscoturile se aseaza pe un platou si se insiropeaza cu rom dizolvat in 100 ml de apa. Peste ele se intinde jumatate din... (mai mult)
Citeste -
Tiramisu mascarpone
Intr-un bol, se amesteca branza mascaprone impreuna cu zahar si un ou. In alt vas, se bat albusurile pana cand devin ... (mai mult)
Citeste -
Prajitura cu iaurt si dulceata
Se toarna iaurtul intr-un bol mai mare, peste el se adauga zaharul si se mixeaza bine, pana ce capata consistenta unei ... (mai mult)
Citeste -
Tiramisu cu capsuni
Fructele se spala bine, se scurg de apa si se taie in jumatati, apoi se presara zahar peste ele si se dau la rece pentru... (mai mult)
Citeste