Pasta de macese
Ingrediente:
2 kg macese 1 kg zahar
Mod de preparare:
Fructele de macese se spala, se taie la extremitati, apoi in jumatati. Fiecarei jumatati de fruct, trebuie a-i fi indepartat miezul pufos si semintele, astfel incat, poate deveni o activitate minutioasa. Dupa ce toate fructele au fost curatate, se spala din nou in apa rece, apoi se pun intr-o cratita in care deja fierbe apa. Cantitatea de apa trebuie sa fie suficienta in a acoperi fructele, completand mereu, atunci cand incepe sa scada in timpul gatitului. Cand incep sa se inmoaie, macesele se scot din apa, li se indeparteaza pielita, apoi se trec prin strecuratoare, pentru a le pasa fin. Peste piureul de macese se adauga zaharul si se pune din nou pe foc, pana cand pasta capata consistenta. La final, pasta se transfera in borcanele mici si se sigileaza. Se foloseste ca si sos pentru prajituri sau alte deserturi.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Sirop de macese
Macesele se spala si se scurg bine. Apoi se pun la fiert pentru 20 de minute. Se scot din apa si se pun intr-un castron,... (mai mult)
Citeste -
Dulceata de macese
Macesle se curata si se impart in jumatati. Le indepartam semintele si le spalam din nou, pentru a fi siguri ca le-am ... (mai mult)
Citeste -
Pasta de naut
Semintele de susan, le coacem in cuptor timp de 15 minute, dar avand grija sa nu devina prea inchise la culoare, ci doar... (mai mult)
Citeste -
Pasta de jumari
Intr-un blender se pun jumarile, impreuna cu ceapa si cateii de usturoi si se toaca totul. Peste pasta obtinuta se ... (mai mult)
Citeste -
Pasta de ardei capia
Ardeii se curata si se toaca marunt cu ajutorul unui blender. In pasta rezultata se adauga sarea si piperul si se ... (mai mult)
Citeste -
Pasta de peste
Intr-un bol, punem sardinele, peste ele adaugam untul, cepa data pe razatoare, uleiul de masline, zeama de lamaie si ... (mai mult)
Citeste







