Sirop de trandafiri
Ingrediente:
75 g petale de trandafir 125 ml apa 200 g zahar
Mod de preparare:
Intr-o cratita, se pune apa cu zahar si se amesteca pentru a se dizolva bine. Se pune cratita pe foc, timp de 10 minute, amestecand din cand in cand. Se toarna siropul peste petalele de trandafiri, bine spalate, si se acopera cratita. Se lasa la infuzat timp de 12 ore. Se pune in borcane si se mai completeaza cu sirop daca este nevoie.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Dulceata de trandafiri
Se smulg petalele si se spala bine cu apa rece. Apoi, dupa ce le-ati uscat, se pun intr-un castron cu zeama de lamaie, ... (mai mult)
Citeste -
Prajitura trandafiri cu mere
Merele se spala si se taie in felii subtiri, indepartandu-le cotorul, apoi se aseaza intr-o cratita cu putina apa, cat ... (mai mult)
Citeste -
Prajitura tavalita
Se vor bate bine albusurile celor 6 oua, impreuna cu zahar, un praf de sare si putina apa. Cand devine spuma, punem si ... (mai mult)
Citeste -
Prajitura cu lamaie
Din ingredientele de mai sus se framanta un aluat si se intinde o foaie cu care se tapeteaza forma sau tava, dupa care ... (mai mult)
Citeste -
Sirop de menta
Se pune apa la fiert intr-o cratita medie. Cand incepe sa fiarba, se da focul mai incet si se aduaga zaharul. Apoi, se ... (mai mult)
Citeste







