Dulceata de trandafiri
Ingrediente:
250 g petale de tradafir rosu 250 g zahar o lamaie 2 linguri de apa
Mod de preparare:
Se smulg petalele si se spala bine cu apa rece. Apoi, dupa ce le-ati uscat, se pun intr-un castron cu zeama de lamaie, presate! Dupa 30 de minute, se muta petalele intr-o cratita impreuna cu apa si zahar. Se fierb, la foc mic, timp de 30 de minute. Cand sunt gata, se lasa sa se raceasca putin si se distribuie in borcane.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Sirop de trandafiri
Intr-o cratita, se pune apa cu zahar si se amesteca pentru a se dizolva bine. Se pune cratita pe foc, timp de 10 minute,... (mai mult)
Citeste -
Dulceata de pepene galben
Se taie pepeni pe jumatate si se scot semintele. Apoi se curata de coaja si se taie cubulete. Intr-o cratita, se pune ... (mai mult)
Citeste -
Dulceata de visine
Se spala visinele si se lasa in apa, timp de 20 de minute, ca sa iasa viermii la suprafata. Apoi se rup coditele si se ... (mai mult)
Citeste -
Prajitura cu iaurt si dulceata
Se toarna iaurtul intr-un bol mai mare, peste el se adauga zaharul si se mixeaza bine, pana ce capata consistenta unei ... (mai mult)
Citeste -
Dulceata de cirese amare
Pentru inceput, se spala bine ciresele si se scot samburii. Acestea se pun intr-o oala, se acopera cu zahar si se pune ... (mai mult)
Citeste -
Dulceata de afine
Se spala bine afinele si se indeparteaza coditele si frunzele. Apoi, se pun intr-o cratita impreuna cu zahar si apa, cat... (mai mult)
Citeste