Dulceata de gogonele
Ingrediente:
4 kg gogonele 1 kg zahar 1 lamaie 3 lingurite esenta de vanilie 3 l apa
Mod de preparare:
Se spala gogonelele. Apoi, se taie si se scot semintele. Se pun la oparit cateva minute in apa clocotita, apoi se scurg de apa si se curata de coaja. Intr-o oala, se pune tot zaharul impreuna cu 3 l de apa si esenta de vanilie. Dupa ce s-a legat siropul, se adauga gogonelele si sucul de la o lamaie. Se fierbe la foc mic pana cand este gata dulceata. Se lasa la racit si apoi se depoziteaza in borcane.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Gogonele murate
Gogonelele se spala bine, si se lasa la scurs intr-un bol mare. In borcane de 2 litrii, se vor pune gogonelele, peste ... (mai mult)
Citeste -
Zacusca de gogonele
Pregatim legumele pentru zacusca spalandu-le si curatandu-le bine. Apoi vom folosi o masina de tocat pentru a da ... (mai mult)
Citeste -
Dulceata de pepene galben
Se taie pepeni pe jumatate si se scot semintele. Apoi se curata de coaja si se taie cubulete. Intr-o cratita, se pune ... (mai mult)
Citeste -
Dulceata de visine
Se spala visinele si se lasa in apa, timp de 20 de minute, ca sa iasa viermii la suprafata. Apoi se rup coditele si se ... (mai mult)
Citeste -
Prajitura cu iaurt si dulceata
Se toarna iaurtul intr-un bol mai mare, peste el se adauga zaharul si se mixeaza bine, pana ce capata consistenta unei ... (mai mult)
Citeste -
Dulceata de cirese amare
Pentru inceput, se spala bine ciresele si se scot samburii. Acestea se pun intr-o oala, se acopera cu zahar si se pune ... (mai mult)
Citeste







