Zacusca de vinete
Ingrediente:
5 kg vinete 3 kg ardei capia 1 kg ceapa 3 kg gogosari 4 foi de dafin 1 l suc de rosii 1.5 l ulei sare
Mod de preparare:
Se coc vinetele, ardeii si gogosarii, intorcandu-se de multe ori pe toate partile. Apoi, dupa ce s-au racit, se decojesc vinetele, iar ardeii si gogosarii se curata de samburi. Se toaca bine si se pun intr-un castron legumele. Apoi, se curata ceapa si se toaca marunt, se pune la calit impreuna cu 1 litru de ulei. Se adauga vinetele, gogosarii si ardeii. Se amesteca bine, se toarna restul de ulei, se pun frunzele de dafin si sucul de rosii. Se lasa 2 ore jumatate pe foc, timp in care se amesteca bine sau se baga la cuptor, la foc mic! Intre timp, se sterilizeaza borcanele si se toarna zacusca obtinuta, fierbinte! Se pun capacele si se invelesc borcanele cu o patura.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Zacusca de vinete si ardei
Vinetele si ardeii se pun pe gratar si se coc, apoi se curata de coaja si de seminte si se scurg bine de sucul lasat. ... (mai mult)
Citeste -
Zacusca cu ciuperci si vinete
Mai intai se spala toate legumele, vinetele si ardeii se pun la copt, apoi li se indeparteaza coaja si se toaca marunt. ... (mai mult)
Citeste -
Zacusca de vinete si gogosari
Vinetele, impreuna cu ardeii se coc pe un gratar, apoi se curata de coaja. Vinetele se vor lasa la scurs, iar ardeii se ... (mai mult)
Citeste -
Rosii umplute cu vinete
Vinetele se coc pe gratar, apoi se curata de coaja si se toaca fin. Pasta de vinete se amesteca impreuna cu ceapa data ... (mai mult)
Citeste -
Zacusca de fasole
Fasolea se spala, se lasa la inmuiat si se pune la fiert adaugandu-se sarea si piperul. Prin masina de tocat se trec ... (mai mult)
Citeste -
Vinete la borcan
Vinetele se coc, apoi se curata de coaja si se lasa la scurs, pentru cateva minute. Cand s-au scurs bine de apa, se taie... (mai mult)
Citeste







