Conserve

Dovlecei pentru iarna

Dovlecei pentru iarna

Publicata joi, 17 iulie 2014, 11:58
Timp de gatire: 70 minute Complexitate: Usor

Dovleceii se spala bine si se toaca in cubulete mai mari. Apa se toarna intr-o oala mai mare si se pune pe foc, la fiert. Se adauga sare si mararul verde tocat marunt, iar cand incepe sa dea in ... (mai mult)

Citeste
Compot de afine

Compot de afine

Publicata marti, 15 iulie 2014, 08:54
Timp de gatire: 70 minute Complexitate: Usor

Afinele spalate se pun in borcane de sticla, peste ele se adauga zaharul si se umplu borcanele cu apa, apoi se acopera fiecare borcan. Odata ce au fost sigilate, acestea se fierb la bain marie pentru ... (mai mult)

Citeste
Dulceata de coacaze

Dulceata de coacaze

Publicata marti, 15 iulie 2014, 08:38
Timp de gatire: 90 minute Complexitate: Usor

Mai intai se vor spala bine cam 4 borcane de sticla si se vor lasa la scurs. Intr-o cratita se pun coacazele spalate, iar peste ele se adauga zaharul, dar si o cana de apa. Cratita se pune pe foc si ... (mai mult)

Citeste
Gem de zarzare

Gem de zarzare

Publicata marti, 15 iulie 2014, 08:27
Timp de gatire: 100 minute Complexitate: Usor

Mai intai, zarzarele se spala si se scurg de apa, apoi se pun intr-o cratita cu apa fiarta. Se vor fierbe zarzarele pana cand incep sa se desprinda samburii de pulpa fructelor, apoi cu ajutorul unei ... (mai mult)

Citeste
Gem de corcoduse

Gem de corcoduse

Publicata marti, 15 iulie 2014, 08:20
Timp de gatire: 120 minute Complexitate: Usor

Corcodusele spalate si scurse bine de apa se pun intr-o cratita mai amre, peste el se presara zaharul astfel incat sa le acopere, apoi se lasa la macerat, pana a doua zi, pentru a-si lasa sucul ... (mai mult)

Citeste
Compot de corcoduse

Compot de corcoduse

Publicata marti, 15 iulie 2014, 08:07
Timp de gatire: 140 minute Complexitate: Usor

Corcodusele se spala in apa rece , apoi se scurg bine de tot de apa si se pun intr-un vas. Intr-o cratita mai mare se pun zaharul si vanilia, iar peste ele se toarna apa, cam 3 litri si se porneste ... (mai mult)

Citeste
Compot de nectarine

Compot de nectarine

Publicata sambata, 12 iulie 2014, 10:33
Timp de gatire: 100 minute Complexitate: Usor

Mai intai se spala bine nectarinele si se taie in jumatati, apoi li se indeparteaza samburii. Separat, intr-o cratita mai mare, se pune zaharul si se toarna apa peste el, apoi se pune cratita pe foc, ... (mai mult)

Citeste
Compot de fragi

Compot de fragi

Publicata marti, 10 iunie 2014, 09:35
Timp de gatire: 40 minute Complexitate: Usor

Intr-o cratita se pun zaharul si zaharul vanilat si se toarna apa, apoi se pune cratita pe foc si se fierbe siropul obtinut. Fragii se spala si se scurg de apa, apoi se aseaza in borcane. Cand siropul... (mai mult)

Citeste
Dulceata de fragi

Dulceata de fragi

Publicata marti, 10 iunie 2014, 09:24
Timp de gatire: 70 minute Complexitate: Usor

Fragii se spala in apa rece si se scurg bine, apoi se pun intr-o cratita, peste ele se adauga zaharul, apoi se pune cratita pe foc. Cand incepe sa se lase sucul din fructe, iar zaharul incepe sa se ... (mai mult)

Citeste
Marmelada de portocale

Marmelada de portocale

Publicata joi, 6 martie 2014, 10:16
Timp de gatire: 140 minute Complexitate: Usor

Fructele se spala bine, se sterg si se taie in jumatati. Fiecare jumatate de portocala se stoarce intr-o cratita, iar pulpa ramasa pe coaja se curata cu ajutorul unei linguri si se adauga si ea in ... (mai mult)

Citeste
Marmelada de prune

Marmelada de prune

Publicata joi, 6 martie 2014, 10:10
Timp de gatire: 90 minute Complexitate: Usor

Prunele se spala, se curata de coaja, se taie in jumatati si li se indeparteaza samburii. Folosim o cratita mai inalta, in care asezam prunele, peste care adaugam zaharul si punem pe foc mic. Dupa ... (mai mult)

Citeste
Coaja de portocala confiata

Coaja de portocala confiata

Publicata marti, 25 februarie 2014, 11:55
Timp de gatire: 40 minute Complexitate: Usor

Mai intai spalam foarte bine coaja de portocala, pentru a indeparta toate impuritatile, apoi o taiem in cubulete mai mici si le punem intr-un vas. Peste ele turnam 1 pahar de apa si fierbem pana ce da... (mai mult)

Citeste
Chutney de mere

Chutney de mere

Publicata sambata, 21 decembrie 2013, 12:39
Timp de gatire: 60 minute Complexitate: Usor

Curatam merele de coaja si le taiem in cubulete, ceapa o tocam marunt, la fel si ardeiul iute. Intr-o oala, punem la fiert merele, peste care adaugam toate celelalte ingrediente. Lasam pe foc mic, ... (mai mult)

Citeste
Gem de rosii

Gem de rosii

Publicata sambata, 14 decembrie 2013, 10:38
Timp de gatire: 90 minute Complexitate: Usor

Legumele se spala si se taie in bucati mai mari. Le vom pune impreuna intr-un bol si le vom pasa cu ajutorul unui blender. Compozitia se toarna intr-o oala si le fierbem la foc mic. Peste ele adaugam ... (mai mult)

Citeste
Hrean in otet

Hrean in otet

Publicata sambata, 7 decembrie 2013, 11:14
Timp de gatire: 35 minute Complexitate: Usor

Hreanul se curata si se da pe razatoare. Se adauga peste el sarea si zaharul, se amesteca bine, apoi se aseaza intr-un borcan. Separat fierbem otetul si apa pana dau in clocot. Amestecul lichid, se ... (mai mult)

Citeste

Oops! Momentan smecheria nu functioneaza :))