Gem de capsuni

Foto - Gem de capsuni
Complexitate: usor Timp de preparare: 140 minute
5.00 5 1 vot / pareri

Ingrediente:

3 kg capsuni 1.5 kg zahar vanilie

Mod de preparare:

Capsunile se spala si se taie in jumatati, apoi se pun intr-o cratita mai mare. Peste ele se adauga zaharul si vanilia. Se porneste focul si se lasa la fiert, pe foc mediu, timp de aproximativ o ora, amestecand cat se poate de des, pentru a nu se lipi de fundul cratitei. Cand incepe sa se ingroase si capata consistenta, se opreste focul si se transfera gemul de capsuni, in borcanele, apoi se sigileaza si se tin la rece.

Parerile utilizatorilor

Retete asemanatoare

  • Mousse de capsuni

    Mousse de capsuni

    Intr-o cratita se pune un pahar cu apa, iar cand incepe sa fiarba, se adauga praful de gelatina. Se amesteca si se ... (mai mult)

    Citeste
  • Sirop de capsuni

    Sirop de capsuni

    Se fierbe apa cu zaharul 10 minute. Dupa ce siropul s-a racit, se amesteca cu zeama de capsuni, obtinuta astfel. Se ... (mai mult)

    Citeste
  • Milkshake capsuni

    Milkshake capsuni

    Se spala capsunile si se indeparteaza coada verde. Se pun in blender impreuna cu laptele, gheata si cele 2 lingurite de ... (mai mult)

    Citeste
  • Banana split

    Banana split

    Intr-o cupa de sticla ovala se aseaza o cupa de inghetata de vanilie si una de capsuni, iar peste acestea se aseaza ... (mai mult)

    Citeste
  • Capsuni glazurate cu ciocolata

    Capsuni glazurate cu ciocolata

    Ciocolata se rupe in bucati si se pune la bain marie pentru a se topi usor. Peste ciocolata adaugam untul si amestecam ... (mai mult)

    Citeste
  • Tarta cu capsuni

    Tarta cu capsuni

    Se sfaraman biscuitii si se amesteca cu unt. Se pun pe foc timp de 3 minute, apoi se pun in tava si se blasa deoparte. ... (mai mult)

    Citeste

Oops! Momentan smecheria nu functioneaza :))