Sufleu de portocale
Ingrediente:
3 portocale 500 ml lapte 60 g unt 40 g faina 40 g zahar 5 oua
Mod de preparare:
Intr-un vas, se topeste untul, iar cand incepe sa clocoteasca se presara faina si se toarna laptele care a fost incalzit in prealabil. Se amesteca bine pentru a omogeniza compozitia si se lasa pe foc pana cand incepe sa devina o crema, apoi se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca putin. Cand s-a mai racit, se pun galbenusurile, unul cate unul, mixand bine, apoi zaharul, dar si sucul celor 3 portocale si putina coaja de portocala rasa. Albusurile se bat spuma, separat, apoi se adauga peste crema. Sufleul se toarna intr-un vas termorezistent, tapetat cu unt si se da la cuptor pentru 30 de minute.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Sos de portocale
Se rade coaja de la portocale, apoi se extrag sucul de portocale si zeama de lamaie. Intr-un vas se fierbe zaharul ... (mai mult)
Citeste -
Mousse de portocale
Intr-un bol, vom pune gelatina si vom turna peste ea, sucul de portocale, proaspat stors. Pornim focul si punem vasul cu... (mai mult)
Citeste -
Prajitura cu portocale
Se pune la incalzit cuptorul la o temperatura de 200 de grade. Se cerne faina cu praful de copt. Intr-un castron, se ... (mai mult)
Citeste -
Sufleu de piersici
Piersicile macerate in coniac se taie bucatele si se trec prin sita. Piureul obtinut se amesteca cu zaharul, ... (mai mult)
Citeste -
Flan de portocale
Doua dintre portocale se curata de coaja, iar cea de-a treia se da pe razatoare. Intr-o cratita se toarna lapetele, ... (mai mult)
Citeste -
Pastrav cu portocale
Pestele se spala si se asezoneaza cu sare si piper, apoi se ung cu unt si se umplu cu felii de portocala si putina coaja... (mai mult)
Citeste