Mousse de portocale
Ingrediente:
7 g gelatina 250 ml de suc de portocale 250 ml iaurt 80 g zahar 30 ml lichior de portocale coaja de portocala 125 ml frisca
Mod de preparare:
Intr-un bol, vom pune gelatina si vom turna peste ea, sucul de portocale, proaspat stors. Pornim focul si punem vasul cu gelatina si suc de porocale timp de 1 minut, amestecand mereu, pana cand gelatina se dizolva total. Cand s-a dizolvat, luam de pe foc si lasam sa se raceasca. Intr-un alt vas, amestecam lichiorul de portocale, zaharul, coaja de portocala si iaurtul, iar la final adaugam fisca batuta pentru o consistenta mai fina. Peste acest amestec adaugam sucul de portocale in care am dizolvat gelatina, omogenizam totul, apoi turnam in pahare mai mari si dam mousse-ul de portocale la frigider. Dupa aproximativ 2 ore, ornam cu felii e portocale si servim.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Sos de portocale
Se rade coaja de la portocale, apoi se extrag sucul de portocale si zeama de lamaie. Intr-un vas se fierbe zaharul ... (mai mult)
Citeste -
Prajitura cu portocale
Se pune la incalzit cuptorul la o temperatura de 200 de grade. Se cerne faina cu praful de copt. Intr-un castron, se ... (mai mult)
Citeste -
Tort mousse de ciocolata
Galbenusurile se separa de albusuri si se freaca bine cu zaharul si zaharul vanilat, pana cand devin o crema pufoasa. ... (mai mult)
Citeste -
Flan de portocale
Doua dintre portocale se curata de coaja, iar cea de-a treia se da pe razatoare. Intr-o cratita se toarna lapetele, ... (mai mult)
Citeste -
Pastrav cu portocale
Pestele se spala si se asezoneaza cu sare si piper, apoi se ung cu unt si se umplu cu felii de portocala si putina coaja... (mai mult)
Citeste -
Marmelada de portocale
Fructele se spala bine, se sterg si se taie in jumatati. Fiecare jumatate de portocala se stoarce intr-o cratita, iar ... (mai mult)
Citeste







