Tort mousse de ciocolata

Foto - Tort mousse de ciocolata
Complexitate: usor Timp de preparare: 100 minute
5.00 5 1 vot / pareri

Ingrediente:

Blat: 120 g zahar vanilat 50 g cacao 10 ml lapte 3 oua 100 g zahar 50 g unt 50 g faina Mousse: 400 ml smantana 200 g ciocolata amaruie 350 ml lapte 4 oua 20 g gelatina 4 linguri amidon 70 g zahar Crema: 300 g nuca 150 g stafide 100 g unt rom Sirop: ciocolata alba esenta de vanilie

Mod de preparare:

Galbenusurile se separa de albusuri si se freaca bine cu zaharul si zaharul vanilat, pana cand devin o crema pufoasa. Untul se amesteca cu o lingura de lapte cald si se toarna peste galbenusuri. Tot aici punem si ciocolata topita, apa si faina, iar la final cacaua. Albusurile se bat si ele spuma si se pun peste compozitia de mai sus. Astfel, aluatul obtinut se toarna in tava de copt si se lasa la rumenit cam 35 de minute. Se pregateste si mousse-ul amestecand amidonul impreuna cu zaharul, ouale batute si laptele cald. Se vor omogeniza la bain marie, pana cand vor capata consistenta unei creme. Peste acestea se adauga ciocolata si gelatina si se amesteca mereu pentru a nu se forma cocoloase. Crema de nuca se realizeaza din miezul de nuca prajit care se va amesteca impreuna cu untul topit romul si stafidele. Tortul se monteaza asezand blatul pe un platou, se insiropeaza cu siropul pregatit din ciocolata topita si esenta de vanilie, amestecate cu 40 ml de apa, peste blat se intinde crema de stafide si nuca, iar deasupra, acoperim cu mousse-ul de ciocolata. Pana a fi servit, tortul se va tine in frigider cam 4 ore.

Parerile utilizatorilor

Retete asemanatoare

  • Mousse de ciocolata

    Mousse de ciocolata

    Intr-o cratita, se pune ciocolata impreuna cu laptele, la foc mic. Cand s-a topit ciocolata, se ia de pe foc si se ... (mai mult)

    Citeste
  • Moelleux au chocolat

    Moelleux au chocolat

    Mai intai se porneste cuptorul, apoi se unge o forma de tort cu putin unt si se lasa sa stea la frigider. Intre timp se ... (mai mult)

    Citeste
  • Tort de biscuiti

    Tort de biscuiti

    Intr-un bol, faramam biscuitii in bucati mai mici, adaugam si miezul de nuca, cacao si ciocolata topita. Separat, untul ... (mai mult)

    Citeste
  • Tort de ciocolata

    Tort de ciocolata

    Pentru realizarea blatului se bat galbenusurile cu cele 50 ml de apa calda, peste ele se adauga treptat 200 de grame de... (mai mult)

    Citeste
  • Mousse de portocale

    Mousse de portocale

    Intr-un bol, vom pune gelatina si vom turna peste ea, sucul de portocale, proaspat stors. Pornim focul si punem vasul cu... (mai mult)

    Citeste
  • Tort cu banane

    Tort cu banane

    Blatul se prepara punand la foc intr-o cratita, laptele, zaharul vanilat, zaharul si se fierbe. Ouale se separa, ... (mai mult)

    Citeste

Oops! Momentan smecheria nu functioneaza :))