Mousse de ciocolata
Ingrediente:
125 g ciocolata 3 linguri lapte 3 galbenusuri de ou 4 albusuri 3 linguri zahar 75 g unt sare
Mod de preparare:
Intr-o cratita, se pune ciocolata impreuna cu laptele, la foc mic. Cand s-a topit ciocolata, se ia de pe foc si se adauga untul. Intr-un castron separat, se amesteca galbenusurile cu zaharul. Apoi, se adauga amestecul de ciocolata si se amesteca bine. Se bat albusurile spuma, adaugand un varf de cutit de sare. Cand amestecul de ciocolata se raceste, se incorporeaza in albusurile batute spuma, foarte usor, fara sa se strice spuma! Se pune compozitia in forme si se baga la frigider pentru cel putin 2 ore inainte de servire.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Tort mousse de ciocolata
Galbenusurile se separa de albusuri si se freaca bine cu zaharul si zaharul vanilat, pana cand devin o crema pufoasa. ... (mai mult)
Citeste -
Mousse de portocale
Intr-un bol, vom pune gelatina si vom turna peste ea, sucul de portocale, proaspat stors. Pornim focul si punem vasul cu... (mai mult)
Citeste -
Sos de ciocolata alba
Ciocolata se rupe bucati. Intr-un vas se pun ciocolata, laptele si frisca la foc mic, amestecand din cand in cand pana ... (mai mult)
Citeste -
Capsuni glazurate cu ciocolata
Ciocolata se rupe in bucati si se pune la bain marie pentru a se topi usor. Peste ciocolata adaugam untul si amestecam ... (mai mult)
Citeste -
Ciocolata de casa
Se toarna laptele intr-o cratita si se lasa la incalzit. Apoi, se pun bucati de ciocolata si se amesteca bine. Dupa ce ... (mai mult)
Citeste -
Glazura de ciocolata
Se sfaramana ciocolata si se pune intr-o cratita impreuna cu apa. La foc mic, amestecati pana cand ciocolata este ... (mai mult)
Citeste







