Creme
Crema de ciocolata pentru tort
Publicata duminica, 21 decembrie 2014, 15:34Zaharul pudra si laptele se pun impreuna intr-un bol si se mixeaza la viteza mica. Peste acestea se toarna in etape uleiul, mixand continuu, ca si pentru maioneza. Cand cele trei ingrediente formeaza ... (mai mult)
CitesteCrema de lapte
Publicata luni, 18 august 2014, 10:21Cele 4 galbenusuri, vanilia si zaharul se pun intr-un vas care se aseaza la bain marie si se amesteca repede, pentru a forma o crema, peste ele se adauga laptele amestecand mereu, dar si vinul, in ... (mai mult)
CitesteCrema catalana
Publicata vineri, 15 august 2014, 09:13Amidonul se dizolva in 30 ml de lapte rece, iar celor 4 oua li se separa albusurile de galbenusuri. Laptele se pune la fiert, iar cand da in clocot, se da de pe foc. Separat, intr-un vas se mixeaza ... (mai mult)
CitesteCrema de cafea
Publicata joi, 15 mai 2014, 13:33Boabele de cafea se zdrobesc foarte bine, iar laptele se pune la fiert, intr-o cratita. Cand acesta a fiert, se opreste focul, se adauga cafeaua zdrobita si romul, lasand la macerat cam 20 de minute. ... (mai mult)
CitesteCrema de menta
Publicata luni, 9 decembrie 2013, 13:34Laptele se pune la fiert, intr-un vas, punand in el si frunzele de menta. Cand da in clocot, se opreste focul si se lasa laptele la racit. Intr-un bol se bat ouale cu zaharul, pana devin o spuma, ... (mai mult)
CitesteMartipan
Publicata joi, 5 decembrie 2013, 10:44Migdalele se piseaza bine cu ajutorul unui blender. Cand devin o pasta fina, se adauga peste ele mierea si se mixeaza. Se adauga treptat si zaharul pudra si se mixeaza pentru a incorpora usor. Cand ... (mai mult)
CitesteCreme brulee
Publicata luni, 2 decembrie 2013, 12:57Crema se prepare amestecand mai intai smantana impreuna cu laptele, apoi se pun la fiert, pe foc mic. Peste ele adaugam zaharul vanilat. Amestecam mereu pentru a nu se lipi. Cand compozitia a inceput ... (mai mult)
CitesteCrema de lamaie
Publicata miercuri, 27 noiembrie 2013, 12:30Lamaile se spala, apoi se storc bine. Intr-o cratita se pune la fiert smantana dulce impreuna cu zaharul, un praf de sare, dar si coaja de la o lamaie. Se amesteca mereu, iar cand incepe sa fiarba, se... (mai mult)
CitesteCrema ganache
Publicata joi, 21 noiembrie 2013, 11:15Smantana se incalzeste int-o cratita, peste ea se vor pune bucatile de ciocolata si se amesteca mereu, pana cand obtiem o crema fina. Crema se lasa sa se raceasca, apoi se da la frigider pentru cel ... (mai mult)
CitesteCrema de branza
Publicata marti, 29 octombrie 2013, 09:55Se toaca ceapa marunt, apoi branza se pune intr-un bol peste care punem un praf de sare si mixam. Peste branza crema, adaugam si smantana impreuna cu ceapa tocata si mixam pana ce se incorporeaza ... (mai mult)
CitestePasta de avocado
Publicata vineri, 25 octombrie 2013, 10:34Cele doua avocado vor fi curatate de coaja, li se vor indeparta samburii, apoi se vor taia cuburi. Intr-un bol, vom pune cubuletele de avocado, zeama de la lamaie, usturoiul taiat bucati, sare si ... (mai mult)
CitesteFrisca de casa
Publicata joi, 29 august 2013, 16:09Se pune smantana intr-un bol impreuna cu zaharul vanilat si zaharul normal. Se bat cu mixerul pana devine compozitia cremoasa. In cazul in care nu s-a incorporat, se mai adauga 3 linguri de lapte.
CitesteCrema de avocado
Publicata marti, 16 iulie 2013, 09:25Se pune avocado intr-un castron impreuna cu usturoiul pisat si cu zeama de la o lamaie. Se amesteca bine sau se bate cu mixerul pana devine piure. Se condimenteaza cu sare, dupa gust, si se serveste ... (mai mult)
CitesteGlazura de cacao
Publicata vineri, 31 mai 2013, 11:20Intr-un castron, se pune zaharul pudra impreuna cu cacao. Se adauga apa fierbinte, treptat, pana se omogenizeaza zaharul. Glazura obtinuta se intinde peste biscuiti cu ajutorul unui cutit umed. ... (mai mult)
CitesteGlazura caramel
Publicata vineri, 31 mai 2013, 11:10Se stoarce o lamaie. Apoi, intr-o cratita, se adauga zaharul impreuna cu 1/2 lingurita de suc de lamaie. Dupa ce amestecati putin, adaugati si 1/2 lingurita de apa. Se fierbe la foc mic si se amesteca... (mai mult)
Citeste