Crema catalana

Foto - Crema catalana
Complexitate: usor Timp de preparare: 40 minute
5.00 5 1 vot / pareri

Ingrediente:

Crema: 500 ml lapte 4 oua 125 g zahar 20 g amidon coaja de lamaie

Mod de preparare:

Amidonul se dizolva in 30 ml de lapte rece, iar celor 4 oua li se separa albusurile de galbenusuri. Laptele se pune la fiert, iar cand da in clocot, se da de pe foc. Separat, intr-un vas se mixeaza galbenusurile impreuna cu zaharul si coaja de lamaie, peste ele se toarna laptele si amidonul si se amesteca totul. Vasul cu amestecul de lapte si ou se pune pe foc si se fierbe, amestecand mereu, pana ce capata consistenta unei creme.Odata ce s-a intarit suficient, crema se lasa sa se raceasca. Intre timp se caramelizeaza cam 50 de g de zahar, care va fi turnat deasupra cremei. Crema catalana se serveste calda sau rece.

Parerile utilizatorilor

Retete asemanatoare

  • Crema ganache

    Crema ganache

    Smantana se incalzeste int-o cratita, peste ea se vor pune bucatile de ciocolata si se amesteca mereu, pana cand obtiem ... (mai mult)

    Citeste
  • Prajituri cu foi de napolitane

    Prajituri cu foi de napolitane

    Pentru inceput se pregateste crema, mixand cele 4 oua impreuna cu zaharul, dar si cu alunele macinate. Sepatat, intr-o ... (mai mult)

    Citeste
  • Semifreddo de ciocolata

    Semifreddo de ciocolata

    Galbenusurile se mixeaza impreuna cu zaharul, pana devin o crema fina. Separat se bate si smantana, apoi se incorporeaza... (mai mult)

    Citeste
  • Crema de lapte

    Crema de lapte

    Cele 4 galbenusuri, vanilia si zaharul se pun intr-un vas care se aseaza la bain marie si se amesteca repede, pentru a ... (mai mult)

    Citeste
  • Prajitura cu biscuiti si budinca

    Prajitura cu biscuiti si budinca

    Preparam crema pentru care mixam cele 3 galbenusuri, impreuna cu zaharul, amidonul si laptele. Turnam amestecul intr-o ... (mai mult)

    Citeste
  • Prajitura cu crema de branza

    Prajitura cu crema de branza

    Pregatim blatul din cele 8 galbenusuri amestecate cu laptele si zaharul vanilat. Peste ele vom adauga si albusurile ce ... (mai mult)

    Citeste

Oops! Momentan smecheria nu functioneaza :))