Prajituri cu foi de napolitane
Ingrediente:
3 foi de napolitana 4 oua 250 g unt 300 g zahar 200 g alune prajite si macinate
Mod de preparare:
Pentru inceput se pregateste crema, mixand cele 4 oua impreuna cu zaharul, dar si cu alunele macinate. Sepatat, intr-o cratita se caramelizeaza cam 150 de grame de zahar, iar cand devine auriu, peste el se toarna crema de oua si alune. Se mai tine pe foc totul inca 3 minute, amestecand mereu, apoi se da de pe foc si se lasa crema putin la racit. Prajitura se monteaza punand intre cele trei foi crema, in cantitati egale, apoi se preseaza usor.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Napolitane de casa
Untul ce a fost tinut la temperatura camerei se mixeaza impreuna cu zaharul, pana devine cremos, apoi se adauga pe rand ... (mai mult)
Citeste -
Sos caramel
Intr-o cratita punem zaharul si il caramelizam pe foc mic, amestecand continuu pentru a nu se lipi. Cand s-a dizolvat ... (mai mult)
Citeste -
Jeleu de visine
Visinile se spala si li se indeparteaza samburii, apoi se pun intr-o cratica incapatoare. Peste ele se adauga zaharul si... (mai mult)
Citeste -
Pasta de macese
Fructele de macese se spala, se taie la extremitati, apoi in jumatati. Fiecarei jumatati de fruct, trebuie a-i fi ... (mai mult)
Citeste -
Turta dulce
Mai intai lasam la incins cuptorul. Apoi trecem la pregatirea aluatului pentru turta dulce. Astfel, batem untul cu ... (mai mult)
Citeste







