Napolitane de casa
Ingrediente:
6 foi napolitane 160 g zahar 6 galbenusuri 200 g unt 250 g miez dfe nuca
Mod de preparare:
Untul ce a fost tinut la temperatura camerei se mixeaza impreuna cu zaharul, pana devine cremos, apoi se adauga pe rand galbenusurile, mixand mereu. In crema rezultata se pune si nuca macinata si se amesteca totul. Intr-o cratita se caramelizeaza cam 100 g de zahar, iar cand zaharul devine auriu, se da cratita de pe foc, se toarna crema de galbenusuri si se amesteca bine. Crema de nuci si galbenusuri se tine din nou pe foc mic, timp de 3 minute, apoi se intinde calda, peste foile de napolitana.
Parerile utilizatorilor
Retete asemanatoare
-
Taitei de casa
Faina se aseaza pe o planseta. In mijloc se adauga oua, sare si circa 125ml de apa, se amesteca pentru omogenizare si se... (mai mult)
Citeste -
Prajituri cu foi de napolitane
Pentru inceput se pregateste crema, mixand cele 4 oua impreuna cu zaharul, dar si cu alunele macinate. Sepatat, intr-o ... (mai mult)
Citeste -
Unt de casa
Smantana se pune untr-un bol inalt si se bate cu mexerul. Dupa 10 minute, grasimea din smantana va incepe sa se separe ... (mai mult)
Citeste -
Ketchup de casa
Rosiile vor fi spalate si curatate de piele. Intr-o oala se va pune apa la fiert, iar cand apa da in clocote, se vor ... (mai mult)
Citeste -
Negresa cu nuca de cocos
Intr-o cratita, se pune laptele impreuna cu untul, zaharul si cacao. Cand incepe sa fiarba, se stinge focul si se lasa ... (mai mult)
Citeste -
Painici de casa
Pentru painicile de casa, pregatim mai intai un vas incapator, in care vom pune faina cernuta, drojdia dizolvata in ... (mai mult)
Citeste







